Знайдено підтвердження замаху на колаборанта Іщука у Бердянську

06 вересня 2024 р. 09:36

06 вересня 2024 р. 09:36


Журналісти "Бердянськ Сьогодні" знайшли непрямі ознаки того, що ліквідація колаборанта Павла Іщука могла бути вдалою

15 серпня в телеграм-каналі начальниці Бердянської МВА Вікторії Галіціної повідомили про можливу ліквідацію заступника голови окупаційної адміністрації Бердянська, колаборанта Павла Іщука. Втім із зазначенням, що інформація потребує підтвердження.

Пройшло вже три тижні, а окупаційна влада Бердянська не видала жодного слова про замах на колаборанта Павла Іщука. Ні підтвердження, ні спростування даної інформації немає.

Але редакція "Бердянськ Сьогодні" знайшла непрямі ознаки того, що щось таки з Іщуком трапилось.
Так 19 серпня 2024 року, через три дні після повідомлення про замах на Павла Іщука, окупаційна влада видала рішення, яким виключила його зі складу ліквідаційної комісії МУП «Свободный Бердянск». Причину цих дій не вказують.

Документ окупаційної адміністрації Бердянська Фото: Бердянськ сьогодні Документ окупаційної адміністрації Бердянська

У постанові, підписаній гауляйтером сауленко, сказано:
Вывести из состава Ликвидационной комиссии Ищука Павла Владимировича, освободив его от обязанностей председателя Ликвидационной комиссии.
Возложить исполнение обязанностей председателя Ликвидационной комиссии на Головченко Андрея Алексеевича.
В остальной части состав Ликвидационной комиссии остается без изменений.

Іщук з самого початку курував пропагандистські змі у тимчасово окупованому Бердянську і навряд чи без поважних причин полишив б це питання.

Також він не брав участі в жодному заході проведеному окупаційною владою після 15 серпня.

За наявною у редакції інформацією, яка потребує перевірки, у день замаху Іщука було як мінімум поранено, принаймні йому намагалися надати медичну допомогу у місцевій лікарні. Потім він та будь-які згадки про нього зникли з полю зору.

Окупанти вибух не коментували, заяви про ліквідацію Іщука не спростовували. Варто відмітити, що під час першого замаху на Іщука, який був у 2022 році, окупаційні змі одразу повідомили про це.

Але мабуть заявити про вдалу роботу бердянських партизан на третій рік окупації, після того, як щоденно звітуєш про придушення останніх сил спротиву, місцевим фсбшникам зовсім соромно…

Реклама

Знайдено підтвердження замаху на колаборанта Іщука у Бердянську

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua