Запорізький зрадник отримав 15 років за коригування ударів РФ

06 вересня 2024 р. 10:57

06 вересня 2024 р. 10:57


За доказовою базою Служби безпеки України до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна засудили жителя Запоріжжя, який розвідував локації Сил оборони України та коригував удари РФ.

Про це 5 вересня повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.

У чому суть

Зловмисник був затриманий та повідомлений про підозру у серпні 2022 року. У матеріалах відомства йшлося, що він розвідував локації Сил оборони поблизу лінії фронту та коригував повітряні удари РФ по цивільній інфраструктурі Запоріжжя.

"Серед пріоритетних цілей були також оборонні заводи і пункти базування підрозділів ЗСУ та Нацгвардії. В обмін на співпрацю окупанти обіцяли фігуранту «посаду», у разі захоплення міста", — зазначається у повідомленні.

За матеріалами справи, засуджений планував вступити до лав так званих "розстрільних загонів" РФ, щоб вбивати українських патріотів.

Як встановило розслідування, чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ.

"Для проведення розвідувально-підривної діяльності агент одержував на власну банківську картку грошові «перекази» від ФСБ. При обшуках її виявили в оселі зловмисника разом із телефоном, який фігурант використовував для зв’язку з замовниками", — йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Чоловіка суд визнав винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Розслідування проводили співробітники СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

А що було раніше

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо трьох жителів Запоріжжя, які підозрюються у зберіганні та збуті психотропних речовин. За даними слідства, фігуранти справи реалізовували наркотики через спеціальний Telegram-канал.

Реклама

Запорізький зрадник отримав 15 років за коригування ударів РФ

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua