На Мелітопольському напрямку активність окупантів суттєво знизилася — думка експерта

06 вересня 2024 р. 10:58

06 вересня 2024 р. 10:58


На Запорізькому напрямку впродовж серпня зменшилася кількість артилерійських обстрілів з боку російських військ, зазначив речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

У чому суть

Водночас окупанти не припиняють обстрілювати населені пункти Запорізької області – 2 вересня зафіксовано понад 300 таких атак. Російські війська вдарили ракетою по Запоріжжю, завдали 11 авіаційних ударів по Оріхову, Новоандріївці, Малій Токмачці, Новодарівці та Преображенці. Також того дня майже дві сотні БпЛА атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку та інші населені пункти. Схожою ситуація була і напередодні, 1-го вересня. Армія РФ обстрілює прифронтову територію Запорізької області з літаків, безпілотників, РСЗВ та інших типів артилерії.

Як повідомляють «Новини Приазовʼя» вирішив дізнатися, наскільки змінюється безпекова ситуація у Запорізькій області і якими є перспективи фронту у цьому регіоні.

У серпні, голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповідав, що більшість атак на населені пункти російська армія здійснює саме за допомогою БПЛА.

«Окупанти тероризують жителів прифронтових територій, влаштовуючи справжні сафарі», – сказав посадовець в ефірі телемарафону. Ситуацію в регіоні він назвав «дроновим терором» і закликав людей виїжджати.

Начальник Запорізької районної військової адміністрації Олег Буряк розповів «Новинам Приазов'я», що найбільше у цьому районі обстрілюють Тернуватську, Таврійську, Комишуваську громади, а також Кушугумську.

«Це більше по обстрілах, а не по пошкодженнях. Тому, що обстрілів може бути більше, а вони влучають поряд із будинком або влучають у будинок. Наші хлопці (українські військові – ред.) РЕБми садять дрони й вони не вибухають. А статистика «прильотів» все одно більшає, але руйнувань менше. Якщо це місто Запоріжжя, то бʼють «Іскандерами», в останній час найбільше – це Shahed, раніше більше було ракет С-300. Якщо ми кажемо про Біленьківську громаду, то там більше або атак дронів, або артобстріли. Якщо ми кажемо про Кушугумську громаду, то там переважно і РСЗО, і ракети. Комишуваська громада обстрілюється і РСЗО, і С-300, і «Іскандерами». Таврійська громада – там артилерійські обстріли частіше бувають», – повідомив він.

А що було раніше

На тимчасово окупованих територіях півдня Запорізької області ворог шукає дітей, яких батьки не віддали до навчання у російські школи.

Реклама

На Мелітопольському напрямку активність окупантів суттєво знизилася — думка експерта

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua