У Мелітополі заарештований генерал Іван Поповза розкрадання металовиробів на 130 мільйонів рублів

06 вересня 2024 р. 11:26

06 вересня 2024 р. 11:26


Російський генерал Іван Попов був затриманий у травні за розтрату мільйонів рублів, призначених для будівництва лінії оборони під Мелітополем.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У чому суть

Повідомляється, що генерал заробив на продажу близько двох тисяч тонн металовиробів, придбаних у рамках гуманітарної допомоги від так званої ВЦА Запорізької області для будівництва інженерних споруд для 58-ї армії. Мова йде про крадіжку на суму близько 130 мільйонів рублів. Однак російські військові кореспонденти вважають, що справа є фейковою, і генерал став неугодним через те, що повідомив Путіну про надто великі втрати російських військових під Мелітополем.

Згідно з законами країни-агресора, суд над генералом Іваном Поповим має відбуватися в Мелітополі на так званих «нових територіях» РФ, але обвинувачення наполягатиме на проведенні процесу в Москві, повідомили російському пропагандистському виданню ТАСС у правоохоронних органах. Судовий процес у справі Івана Попова можуть перенести на територію Запорізької області.

Згідно з кримінально-процесуальним кодексом, справу мають розглядати там, де було скоєно злочин, а розкрадання металоконструкцій, яке закидають генералу, сталося в той момент, коли війська під його командуванням стояли в Запорізькій області.

Обвинувачення у кримінальній справі екскомандувача 58-ї армії генерал-майора Івана Попова та бізнесмена Сергія Моїсеєва наполягатиме на проведенні судового процесу над ними в Москві, а не на Мелітопольщині, де, на думку слідства окупантів, було скоєно злочини — шахрайство та службову фальсифікацію. Однак захист боїться, що якщо процес продовжать у Москві, то прокуратура в майбутньому зможе оголосити це порушенням правил підсудності та скасувати вирок — зокрема й виправдувальний, повідомляє російське видання Mash із посиланням на адвоката Попова.

А що було раніше

За словами аналітиків Майкла Кофмана і Роба Лі, 2023 року українці сподівалися отримати необхідні важелі тиску в переговорах, прорвавши російські лінії на півдні. Якщо Україна зможе утримувати територію Курської області досить довго, то це може стати альтернативним способом досягнення мети.

Реклама

У Мелітополі заарештований генерал Іван Поповза розкрадання металовиробів на 130 мільйонів рублів

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua