Кафе “Зустріч друзів”: ветеранський бізнес у Запоріжжі

06 вересня 2024 р. 16:31

06 вересня 2024 р. 16:31


Незважаючи на складні умови воєнного часу, малий та середній бізнес в Запоріжжі продовжує розвиватися. У відкритті власної справи допомагає Центр зайнятості. Від заявника потрібна ідея бізнесу та ефективний бізнес-план, на який в разі ухвалення Центр зайнятості виділяє гранти для успішного старту. Саме завдяки такій допомозі в місті вже другий місяць поспіль працює кав’ярня “Зустріч друзів”. Докладніше – у матеріалі.

Ветеран війни Валерій Мирошкін відкрив кафе “Зустріч друзів”. Власник каже, що сам любить готувати, тому ідея з кав’ярнею цілком логічна. Швидко скласти бізнес-план допомогла дружина, яка за фахом  економіст. Фахівці Центру зайнятості ідею ухвалили, план затвердили, жодних проблем з цим не виникло. Відкрили бізнес легко. Тепер треба докласти зусиль до його розкрутки та зміцнення. Згідно з умовами гранту власник кав’ярні працевлаштував четверо людей.

“Я отримав допомогу 500 тисяч гривень, які мені дали через Центр зайнятості. Решту понад 350 тисяч я вклав свої. Це на ремонт, в основному ремонт був, і докуповував меблі ще. Велика сума пішла – це кухня. Замовив обладнання: гриль, піч, індукційні печі, столи з нержавіючої сталі, мийки з нержавіючої сталі. Все нове,” – розповідає пан Валерій.

Валерій каже, що справа б швидше пішла вгору, якби було більше працівників зі статусом ВПО. Адже в цьому разі роботодавцю виплачується компенсанція в розмірі мінімальної зарплатні. Працівники з таким статусом та відповідними виплатами сприяли б розвитку новоствореного закладу харчування.

“Приходять військовослужбовці з пораненнями, вони хочуть поїсти. Повернулися з госпіталя, шукали, де б попоїсти. От знайшли мою кав’ярню, дуже смачно поїли і сказали, що й надалі приходитимуть, якщо ми працюватимемо,” – згадує власник.

Наразі кав’ярня перебуває ще на самому старті своєї діяльності. Та власник впевнений, що гарні відгуки відвідувачів та ефективна реклама закладу зроблять свою справу, і бізнес швидко почне приносити прибуток. Вже сьогодні відвідувачам тут пропонують багате меню – від національних українських страв до колоритних східніх. Далі власник планує значно розширити асортимент страв, які готуватимуть у кав’ярні “Зустріч друзів”. Тож тут буде чим приємно здивувати та почастувати відвідувачів.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Кафе “Зустріч друзів”: ветеранський бізнес у Запоріжжі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Кафе “Зустріч друзів”: ветеранський бізнес у Запоріжжі

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua