Ушу у Запоріжжі: спортивний та духовний розвиток

06 вересня 2024 р. 16:31

06 вересня 2024 р. 16:31


Міські спортивні школи продовжують роботу і запрошують долучатись до тренувального процесу дітей та молодь. Щоденні тренування з ушу проводять у дитячо-юнацькій спортивній школі №10. Китайське бойове мистецтво має на меті розвинути всебічну фізичну підготовку спортсменів. На одному з тренувань побували і наші журналісти. Подробиці – у матеріалі.

Сергій Шевченко вже 12 років займається ушу, у свої 17 він кандидат в майстри спорту. За цей час хлопець 11 разів виборював першість у змаганнях. Ділиться: з усіх видів спорту ушу підходить йому найбільше.

“Я шукав собі спорт такий, який би був неконтактним, бо в мене є травма шиї. Мені не можна робити контактний спорт, але цей – він і активний, і неконтактний, тому можна постійно у формі бути та не дуже страждати від цього, Різноманіття видів, дуже гарні люди, тренери у федерації вони дуже-дуже гарні. В цілому, як все організовано, змагання виїзні чи світові,” – ділиться він.

І хоча ушу складається зі східних бойових мистецтв, запорізькі юнаки отримують у закладі і необхідну комунікацію та навички роботи у команді, розповідають тренери.

“Живе спілкування з однолітками, тому що цього дуже не вистачає зараз нашим дітям, на жаль. По-друге, це праця в команді, робота в команді, це спортивний інтерес, спортивний дух, це взагалі дуже цікаво. Незважаючи навіть на те, що ми розвиваємо всі фізичні властивості, ми працюємо і на гнучкість, і на силу, і на швидкість, і на витривалість. Повністю весь комплект фізичних навантажень у нас присутній,” – пояснює тренер-викладач з ушу ДЮСШ № 10 Даниїл Велюхов.

Заняття з ушу у спортивній школі №10 відбуваються тричі на тиждень. А от влітку у дітей є можливість відпочити із користю та зустрітися із суперниками з інших областей та міст.

“Влітку ми провели ще навчально-тренувальні збори на Закарпатті в Ужгороді, в горах на базі відпочинку, дуже круті до нас приєднувались друзі з одеської федерації Ушу, тому канікули для нас це умовний час, ми тренуємося постійно,” – розповідає пан Даниїл.

Водночас до секції з ушу триває постійний набір майбутніх чемпіонів. Запрошують долучитися до спортивної команди дітей віком від п’яти років.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Ушу у Запоріжжі: спортивний та духовний розвиток

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Ушу у Запоріжжі: спортивний та духовний розвиток

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua