Як спеціалісти інституту Амосова допомагають запорізьким дітям

06 вересня 2024 р. 17:53

06 вересня 2024 р. 17:53


Щороку від 4 до 6 тисяч дітей в Україні народжуються з вадами серцево-судинної системи. Малеча потребує постійного нагляду лікарів та інколи навіть хірургічного втручання. Вроджені захворювання серця є поширеною проблемою у Запоріжжі.

До 5 дитячої лікарні вже не вперше завітали спеціалісти з Інституту Амосова. Тут для дітей проводять безплатні консультації та оперативні обстеження стану серця.

“Всі діти, які у нас на консультації, це тематичні діти. Це саме ті діти відібрані, які мають ваду або вже прооперовані, які потребують саме нашої консультації, нашої поради. Тому тут нема ніяких профосмотрів, всі діти це з вродженими вадами серця. Серед тих дітей, яких ми вже оглянули є діти, які потребують корекції вроджених вад серця, як хірургічної так і ендоваскулярної, мається на увазі, як традиційну хірургію так і хірургію без розрізів,” – пояснює завідувач відділу Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова Ярослав Труба.

Записатися на огляд можна завчасно, відвідавши кардіолога, зазначають у 5 дитячій лікарні. За один день консультацію проходять понад 50 дітей, батьки ж отримують рекомендації щодо лікування. У разі, якщо єдиним вирішенням вади є хірургічне втручання, спеціалісти Інституту Амосова проводять операцію у Києві. Найчастіше її роблять дітям з дефектами міжпередсердної та міжшлуночкової перегородки, додають лікарі.

“У нашому місті, в нашій області це така проблема, яка не закрита спеціалістами кардіохірургів, і проведення кардіохірургічних операцій стосовно вроджених вад серця у дітей в нашій області не проводиться. Враховуючи таке навантаження, і такі соціально значущі проєкти, і таку кількість відвідувань було прийнято рішення поставити це на загальну основу, і в подальшому організовувати такі візити дякуючи спеціалістам, кардіохірургам інституту Амосова,” – зазначає директорка КНП “Міська дитяча лікарня №5” Ірина Кулєш.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Як спеціалісти інституту Амосова допомагають запорізьким дітям

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Як спеціалісти інституту Амосова допомагають запорізьким дітям

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua