Доплата пенсіонерам за вік: як і скільки

06 вересня 2024 р. 17:53

06 вересня 2024 р. 17:53


Пенсійним фондом України протягом року було здійснено багато перерахунків різним категоріям громадян. Один із різновидів – це доплата за віком. Літні люди, які досягли певного вікового цензу, мають право на доплату згідно з відповідною постановою Кабінету міністрів України.

Хто може отримати надбавки до пенсій та який розмір цих надбавок пояснили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

“Ми зробили цей перерахунок наперед. Ми вибрали категорію осіб, яким виповнюється певний вік у вересні місяці, і в серпні ми провели цей перерахунок, щоб вони вже в вересні, коли їм виповниться певний вік, вони отримали цю надбавку. В серпні ми перерахували 3 тисячам пенсіонерам зазначену вікову надбавку. Всього по нашій області вікову надбавку отримують 193,5 тисячі пенсіонерів. Пенсіонерам, яким виповнилось 70, 75 та 80 років, в місяці, коли ви досягли цього віку, вам автоматично встановлюється ця надбавка у розмірі 70 років – до 300 гривень, 75 років – до 456 гривень, і 570 грн це коли ви досягнете 80 річного віку. Ніякі документи нести не треба. Всі дані є в нашій базі. Ми автоматично цей перерахунок проводили, щоб ви вчасно отримали свої кошти,” – пояснює начальник управління пенсійного забезпечення, субсидій та пільг ГУ ПФУ в Запорізькій області Володимир Фатєєв.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Доплата пенсіонерам за вік: як і скільки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Доплата пенсіонерам за вік: як і скільки

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua