Запорізька область чекає на грози: прогнозують жовтий рівень небезпеки

12 вересня 2024 р. 10:32

12 вересня 2024 р. 10:32


Сьогодні на території міста Запоріжжя прогнозують несприятливі погодні умови.

Про це повідомляє ЗЦГМ у Фейсбук.

У чому суть

Вдень 12 вересня у Запоріжжі очікуються грози. Погодні умови оцінюють як І-го (жовтого) рівня небезпеки. У обласному центрі з гідрометеорології зазначають, що грози можуть призвести до аварії генераторів, підстанцій, трансформаторів та пошкодження ліній електропередач.

У цьому році вересень почався у нашому місті з температурного рекорду. 1 вересня був встановлений новий температурний рекорд для міста Запоріжжя. Середня добова температура повітря становила 27,3 градуса Цельсія, що перевищило попередній рекорд 2018 року на 0,2 градуса саме у цей день.

Цього року протягом усього теплого сезону фіксували температурні рекорди. Тільки за липень у Запоріжжі зафіксували 10 температурних рекордів.

А що було раніше

10 липня, близько полудня, рятувальники отримали повідомлення про пожежу у плавневій зоні річки Дніпро на Запоріжжі. Згідно з інформацією ГУ ДСНС в Запорізькій області, складність ліквідації пожежі полягає у неможливості спеціальної пожежної техніки дістатися до осередків займання. Вогнеборці використовують моторні човни та снігоболотохід «Богун-2» для подолання водних перешкод і гасіння полум'я.

Реклама

Запорізька область чекає на грози: прогнозують жовтий рівень небезпеки

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua