Вода в Запорізькій області дорожча ніж в місті: Федоров пояснив механізм розрахування тарифу

12 вересня 2024 р. 11:27

12 вересня 2024 р. 11:27


Голова ЗОВА Іван Федоров пояснив, чому ціни на воду в Запорізькій області вищі, ніж у самому Запоріжжі, і розповів про плани уніфікації тарифів.

У чому суть

Для того, щоб потрапити до споживачів громад Запорізької області, вода декілька разів купується. Система водопостачання у громадах Запорізької області не однорідна. Мережа деяких громад знаходиться на балансі Міськводоканалу, інші — на балансі Облводоканалу. Тарифи встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"В яких громадах водоканал доводить до зрізу населеного пункту, а потім вже місцеві комунальні установи викупають воду. Тобто, "Облводоканал" купує у "Міськводоканалу", громада купує в "Облводоканалу" і продає безпосередньо кінцевому постачальнику", — пояснив Іван Федоров.

Голова ЗОДА висловив надію, що з приходом нового менеджменту вдасться врегулювати цю ситуацію та уніфікувати тарифи по всій території Запорізької області.

А що було раніше

Директора "Облводоканалу" 10 вересня, відсторонили від виконання обов'язків на час проведення службової перевірки.

«Останніми місяцями щотижня на комісію з прозорості та підзвітності виноситься питання щодо тендерів водоканалу Запорізької області. Ця ситуація потребує детального розгляду. Ще одною причиною стала ситуація у Малокатеринівці, Кушугумі та Балабиному, коли влітку люди не мали доступ до води», — повідомив Іван Федоров під час брифінгу.

Реклама

Вода в Запорізькій області дорожча ніж в місті: Федоров пояснив механізм розрахування тарифу

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua