Класи майбутніх росгвардійців, поліцейських та військових: що відбувається в окупованих школах Запорізької області

12 вересня 2024 р. 16:48

12 вересня 2024 р. 16:48


Школи на тимчасово окупованій території Запорізької області перетворюють на спеціалізовані заклади з підготовки силовиків для країни-агресора.

В новому навчальному році школи в окупації остаточно втрачають статус освітніх закладів.

Так, в Троянах Бердянського району окупанти відкрили новий кадетський клас поліції: школярі братимуть участь у додаткових заняттях за спеціальною програмою, що включає фізичну та стройову підготовку.

В Новопетрівці створили кадетський клас морської піхоти, де вивчатимуть загальновійськові статути, історію морської піхоти, а також стройову, тактичну та фізичну підготовку.

На Мелітопольщині вже другий рік працюють кадетські класи Росгвардії. В подальшому дітей прийматимуть на службу до цієї структури.

«Навіть якщо школярі не є учнями кадетських класів, їх також мілітаризують — тиснуть пропагандою та навчають стріляти з автоматів», — зазначає голова ЗОВА.

Нагадаємо, у Запорізькій області на базі так званого «міністерства у справах молоді» окупаційної адміністрації загарбники провели збори молодіжних «військово-патріотичних організацій» .

Раніше повідомлялось, що окупанти залучають молодь захоплених Мелітополя та Бердянська до «Добровольчої народної дружини» .

Три авіаудари та 172 безпілотники: під російський вогонь потрапили одинадцять населених пунктів Запорізької області

Генштаб ЗСУ: окупанти двічі безуспішно атакували біля населеного пункту на Оріхівському напрямку

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram !

0

Класи майбутніх росгвардійців, поліцейських та військових: що відбувається в окупованих школах Запорізької області

Джерело: 1news.zp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua