Облаштував "пост спостереження" за ЗСУ у квартирі. СБУ затримала жителя Запоріжжя

13 вересня 2024 р. 11:18

13 вересня 2024 р. 11:18


Співробітники СБУ повідомили про підозру жителю Запоріжжя, який, за даними слідства, пішов на співпрацю з російськими спецслужбами та інформував ГРУ РФ про зосередження Сил оборони та воєнної техніки в Запоріжжі.

У чому суть

За даними слідства, агентом виявився місцевий ІТ-фахівець, який облаштував у власній квартирі "пост спостереження", щоб приховано слідкувати за локаціями Сил оборони.

"Переміщення та дислокацію українських захисників він фіксував із вікна власної квартири за допомогою заздалегідь придбаного для спостереження приладдя. Зібрану в такий спосіб інформацію передавав через чат-бот, створений окупантами в одному з відомих месенджерів", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Співробітники Служби безпеки викрили чоловіка і затримали його у власному помешканні.

"За координатами інформатора окупанти планували здійснити нову серію ракетно-дронових ударів по прифронтовій території регіону. Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено оптику та мобільний телефон, які використовував у злочинній діяльності", — повідомили в СБУ.

Фігуранту повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Наразі за рішенням суду підозрюваний утримується під вартою. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

А що було раніше

За доказовою базою Служби безпеки України до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна засудили жителя Запоріжжя, який розвідував локації Сил оборони України та коригував удари РФ.

Реклама

Облаштував "пост спостереження" за ЗСУ у квартирі. СБУ затримала жителя Запоріжжя

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua