У Мелітополі окупанти викрали Артема Малишева: понад рік у полоні та загроза 15 років ув’язнення

13 вересня 2024 р. 11:46

13 вересня 2024 р. 11:46


22 червня 2023 року в Мелітополі окупанти викрали 40-річного Артема Малишева. Понад рік чоловік перебуває в полоні окупантів.

Про це повідомляє «РІА-Мелітополь».

У чому суть

Полоненого мелітопольця перевезли до катівні окупованого Маріуполя та висунули фейкові звинувачення одразу за п'ятьма тяжкими статтями. 39-річний хлопець працював на шиномонтажці в районі автостанції №1 у Мелітополі. Він за характером дуже добрий і спокійний і ні в чому протизаконному ніколи не був помічений.

Уранці 22 червня за п'ять хвилин до початку робочого дня мелітополець вискочив на п'ять хвилин до аптеки на чорному велосипеді і безслідно зник.

Близькі хлопця до останнього не розуміли, у чому його звинувачують, жодної ясності російські спецслужби не вносили понад рік. А справу викраденого мелітопольця повернули на дорозслідування. За чотири дні після викрадення хлопця внесли до списку терористів-екстремістів, а ще за півроку Артема Малишева етапували в окупований Маріуполь.

Наразі Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону повернув до прокуратури фейкову кримінальну справу стосовно 39-річного мешканця Мелітополя Артема Малишева, якого, як виявилося, обвинувачують одразу за п'ятьма тяжкими статтями. Окупаційні слідчі стверджують, що він нібито хотів підірвати автомобіль проросійського начальника «Автодору» в Запорізькій області. Ймовірно, Івана Миронова, який обійняв цю посаду з 2023 року.

Як повідомляє російська опозиційна правозахисна організація «Меморіал» (заборонена в рф), справу мелітопольця повернуто окупаційному прокурору Запорізької області для усунення перешкод до її розгляду судом - 28 серпня 2024 року прокурор заявив про зміну обвинувачення. Артем Малишев брав участь у засіданні 4 вересня за допомогою відеоконференцзв'язку, через погану чутність головуючий додатково повторював обвинуваченому поставлені на обговорення питання.

Суд розглянув клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою до 3 грудня 2024 року. У Артема Малишева не було можливості конфіденційно спілкуватися зі своїм захисником, уточнювальні запитання для узгодження позиції адвокат озвучував у присутності учасників засідання, запитуючи коротко — заперечуватиме його довіритель чи ні.

Доказів у фейковій нашвидкуруч зліпленій справі в окупантів немає від слова зовсім, тож за рішенням окупаційного суду справа буде повернута окупаційному прокурору Запорізької області нібито «для усунення недоліків».

До набрання чинності рішенням суду Артема Малишева утримуватимуть у СІЗО-1 Ростова-на-Дону, далі питання про місце утримання вирішуватиме «прокурор Запорізької області».

А що було раніше

Мешканку Мелітополя Юлію Ковешникову звинуватили у шпигунстві – окупаційний суд виніс їй вирок у вигляді 13 років позбавлення волі. За версією окупантів, жінка збирала інформацію про переміщення та дислокацію російської техніки.

Реклама

У Мелітополі окупанти викрали Артема Малишева: понад рік у полоні та загроза 15 років ув’язнення

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua