Хто надає послуги інтернет-звʼязку в окупованому Бердянську

13 вересня 2024 р. 12:52

13 вересня 2024 р. 12:52


Розповідаємо, хто в окупованому Бердянську надає послуги інтернет-зв'язку і чому ціни в цих провайдерів зростають одночасно

Інтернет для тимчасово окупованих міст - це єдиний засіб звʼязку з вільним світом. Можна сказати, що це критично важлива інфраструктура, але й в той же час, це можливість для окупантів слідкувати за мешканцями та контролювати їх.

На цьому тижні енергодарця Дмитра Голуба, який забезпечував окупантів інтернет-зв’язком, заочно засудили до одинадцяти років позбавлення волі. Після окупації регіону Дмитро Голуб зареєстрував у російському держреєстрі клон ООО «ДВ-Ком» та, за даними правоохоронців, налагодив та підключив доступ до інтернет-мережі російського провайдера «Миранда-Медиа».
В Бердянську інтернет-провайдери також ще з літа 2022 року працюють через російські сервери .

У чиїх руках зараз доступ до зв’язку бердянців

Чому це важливо? Тому що надавати послуги зв’язку в окупації та не співпрацювати тісно зі спеціальними службами країни-агресора – не можливо! Ми звісно розуміємо, якби не вони, то були би інші, або не дай Бог бердянці взагалі б залишились без інтернету, і тим не менш. Ця інформація має суспільний інтерес. Зараз найпопулярніші провайдери Бердянська «О-нет», «Поінт» («Юпітер»), «Інтелком». Тому розбираємо їх власників.

ТОВ «Поінт» - ТОВ «Юпітер»

Згідно з українськими реєстрами єдиним власником компанії ТОВ «Поінт» є Леваненко Олексій Володимирович. Директором компанії вказано Миколу Ткаченко.
Як відомо, в окупованому Бердянську провайдер змінив назву та зареєстрував ТОВ «Юпітер». Директор у ньому зилишився той самий – Микола Ткаченко, а от власники змінились. Згідно з росреєстрами 70% провайдера володіє відомий у місті зрадник Геннадій Львович Бабаян. Окрім цього він є директором м’ясокомбінату та великим другом окупантів. Ще 30% володіє директор двох фірм (російської та української) Микола Ткаченко.

Запис про ТОВ «Юпітер» в російському реєстрі Фото: агрегатор реєстрів юросіб рф Запис про ТОВ «Юпітер» в російському реєстрі

ТОВ «Онет Групп»

Кінцевими власниками провайдера в українських реєстрах вказано Іосіфа Габрошвілі, Спратака Габрошвілі, Василя Чембуру – у яких на трьох 50% та Людмилу Новосьолову. Керівник – Петро Іванович Рись.
В російських реєстрах власники майже не змінились, зареєстрована фірма на Іосіфа Габрошвілі та Людмилу Новосьолову, які мають по 50% кожний. Директором так само числиться Петро Іванович Рись.

Запис про «Онет Групп» в російському реєстрі Фото: агрегатор реєстрів юросіб рф Запис про «Онет Групп» в російському реєстрі

ТОВ «Інтелком»

Директор та власник компаній ТОВ «Інтелком» у українських реєстирах – Олег Петрович Деркач.
Власники ТОВ «Інтелком» у російських реєстрах значяться Роман Андрійович Карасьов та Антон Олександрович Пшенічний. У обох по 50%. Директор - Роман Андрійович Карасьов.

Запис про ТОВ «Інтелком» в російському реєстрі Фото: агрегатор реєстрів юросіб рф Запис про ТОВ «Інтелком» в російському реєстрі

Чому у всіх провайдерів однакові ціни?

Як ми дізнались з росреєстрів 9 серпня 2024 року усі провайдери зареєстрували так звану професійну організацію, щоб корегувати один з одним свою діяльність. Керівником цієї організації став власник Онет Іосіф Габрошвілі. У рамках цієї Асоціації «Провайдери Запорізької області» проходять домовленості стосовно тарифів та інших важливих питань.

Дані про членів Асоціації провайдерів Запорізької області Фото: агрегатор реєстрів юросіб рф Дані про членів Асоціації провайдерів Запорізької області

Нащо потрібно поліпшувати якість зв’язку, якщо ти просто можеш синхронно з конкурентами підвищувати ціни і твої абоненти просто не знайдуть інших умов підключення.

Реклама

Хто надає послуги інтернет-звʼязку в окупованому Бердянську

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua