Окупанти зібралися присвоювати "зірки" готелям у Бердянську та Приморьбку

13 вересня 2024 р. 13:18

13 вересня 2024 р. 13:18


Окупанти змушують власників готелів у Запорізькій області проходити класифікацію за законами рф, працювати без отримання "зірок" за російськими стандартами тепер буде заборонено

Окупанти вимагають пусті готелі отримувати зірки

Провальний курортний сезон закінчився для власників готельного бізнесу в окупованому Бердянську, Приморську та всіх курортах області, не тільки збитками, а ще й додатковими ускладненнями в роботі. Окупанти заявили, що на ТОТ Запорізькій області прийнято так званий «закон про туристську діяльність», згідно з яким класифікація готелів на території регіону тепер здійснюється відповідно до законодавства росії та надання готельних послуг без проходження класифікації тепер буде заборонено.

Фактично, будь-який бердянець, який заробляв на розміщенні відпочиваючих, не зможе більше цим займатися, доки не зареєструє свою діяльність у відповідності до закону країни-агресора.

У зв'язку з чим окупанти наполегливо рекомендують розпочати процес класифікації колективних засобів розміщення в найкоротші терміни.

Реєстрація через московські структури

При цьому загарбники не потрудилися пояснити яким чином отельєри повинні проходити цю класифікацію, лише запропонували ознайомитися з «единым перечнем аккредитованных организаций, осуществляющих классификацию гостиниц», до речі, всі вони розташовані у москві.

Для того, щоб пройти класифікацію, власнику готелю потрібно звернутися до однієї з акредитованих організацій, яка після укладання договору проведе експертну оцінку (або відмовить у її проведенні), класифікує готель, надавши йому певну категорію та видасть відповідне свідоцтво.

Відповідно до російського «Положения о классификации гостиниц» всі види готелів класифікуються за системою зірок, в якій передбачено 6 категорій: "п'ять зірок", "чотири зірки", "три зірки", "дві зірки", "одна зірка", "без зірок". Найвищою є категорія "п'ять зірок", нижчою - "без зірок".

Готелі підрозділяються на види, якщо коротко: міський готель; курортний готель, будинок відпочинку, центр відпочинку, пансіонат - вид готелів, які розташовані у лікувально-оздоровчих місцевостях або на курортах, що надають також оздоровчі послуги; апарт-готель - вид готелів, номерний фонд яких складається з номерів категорій "студія" та "апартамент"; комплекс апартаментів; мотель; хостел; заміський готель.

Реклама

Окупанти зібралися присвоювати "зірки" готелям у Бердянську та Приморьбку

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua