“Кращий опікун року”: другий етап конкурсу

13 вересня 2024 р. 16:12

13 вересня 2024 р. 16:12


Восьмий рік поспіль у Запоріжжі відбувається конкурс “Кращий опікун року”. За цей час Міській службі у справах дітей в рамках конкурсу вдалося охопити увагою 267 опікунів. Наразі триває черговий етап змагання запоріжців, які взяли під опіку дітей.

Вперше цьогоріч конкурс має формат квесту, у якому беруть участь 15 опікунів та 40 дітей. Кожна з родин-учасниць має встигнути пройти 15 локацій, на кожну з яких відведено всього 5 хвилин.

“Квест – це різні будуть конкурсні такі програмки, – розповідає начальниця Служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша. – Це і розгадувнання кросворду; і намалювати картину; і розказати, якого кольору очі у дитини; яке блюдо приготувати з яких інгредієнтів. Тобто ми зробили так, щоб це було різнобарвно, для підняття, по-перше, настрою, по друге – щоб це було не так, як в попередні роки. Після цього туру у нас буде третій тур. Вони нам вже надали малюнки, дуже гарні. Вони презентують свій малюнок, що вони хотіли там передати, отримують свої бали. Буде 3 призових місця: за 3 місце у нас передбачена праска, за 2 – мультиварка. За перше місце – пилосос. Але всі отримають обов’язково призи за участь, і саме головне – для дітей ми підготували планшети, блютуз-гарнітури, тобто те, що необхідно для наших дітей.”

Нагородження  переможців відбудеться  16 вересня. Прикметно, що від початку повномасштабного вторгнення в Запоріжжі зросла кількість опікунів та чисельність дітей, які влаштовані під опіку. Побільшало і випадків усиновлення. Якщо за минулі 2 роки таких було 22 і 23 відповідно, то тільки за 9 місяців поточного року всиновили вже 18 дітей, і ще 8 пар чекають на рішення суду. Тож до кінця року ці показники ще зростуть.

“По-перше, трошки легше стати опікуном родичам, спростили систему, – пояснює Наталія Сиворакша. – Якщо у нас близькі родичі в дитини, яка має статус позбавленої батьківського піклування, необхідна тільки довідка про несудимість, довідка з наркопсихдиспансера і заява, а також бажання дитини. Якщо ви не є родичами даної дитини, ви обов’язково маєте пройти ще й навчання в обласному центрі соціальних служб.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

“Кращий опікун року”: другий етап конкурсу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

“Кращий опікун року”: другий етап конкурсу

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua