Засідання Ради безбар’єрності: місто, доступне для кожного

13 вересня 2024 р. 16:13

13 вересня 2024 р. 16:13


Днями відбулось перше засідання Ради безбар’єрності. До її складу входять представники місцевого самоврядування, депутати, громадськість та організації, які опікуються питаннями безбар’єрності та доступності.

Місто вже має затверджену відповідну Програму, розраховану до 2030 року, проте вона потребує змін. Під час засідання виокремили ключові напрямки роботи зі  створення безбар’єрного простору: освітній, економічний, інформаційний, цифровий, фізичний та суспільно-громадський. Окрім того, планують дослідити досвід  Дніпра, в якому вже створена і впроваджується стратегія безбар’єрності.

“Домовилися про те, що будемо планувати маленьку делегацію поїздки до Дніпра, тому що вони вже розробили цілу стратегію безбар’єрності, – розповіла секретар Запорізької міської ради  Регіна Харченко. – У нас немає стратегії, я розумію, що Дніпро більш потужне місто і має більш потужний ресурс, але я хотіла б подивитися, як у них це працює. Плюс треба моніторити всі можливі програми від міжнародних партнерів, які нові послуги, які нові кошти субвенцій можна отримати від органів центральної влади, щоб у нас в місті щось було. Це такий перший крок до впровадження, на мій погляд, нової філософії, тому що безбар’єрність і доступність – це повага до потреб кожної людини, кожного та кожної, незалежно від її віку, статі, фізичних особливостей.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Засідання Ради безбар’єрності: місто, доступне для кожного

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Засідання Ради безбар’єрності: місто, доступне для кожного

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua