Запорізькому захиснику вручили ключі від нового житла

13 вересня 2024 р. 16:39

13 вересня 2024 р. 16:39


Капітан поліції, командир мінометного розрахунку Олег Булгаков став на захист України ще в 2014 році, і продовжив боронити рідну землю й після повномасштабного вторгнення. На війні він був важко поранений, переніс ампутацію. А тепер Олег отримав від міської влади житло, облаштоване з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

Олег Булгаков родом з Михайлівки Василівського району. В правоохоронних органах служить з 2009 року, має звання капітана. У 2014 році став на захист України, продовжив боронити нашу країну від ворога і під час повномасштабного вторгнення на різних напрямках, зокрема й на Запорізькому. Тут і отримав вкрай важкі поранення 15 листопада 2023 року.

“Під час виїзду з позицій наїхали на міну вибухову, так трапилося, що більше всіх постраждав я. Поранення ніг, рук, плеча, ока лівого. Ампутація вище коліна, і ще стопи, зараз відновлююся. Намагаюсь на короткий час стати на ноги, скажімо так.”

Зараз Олег пересувається на тренувальному протезі. Основний, каже, ще виготовляють. Чоловік розповідає, у Запоріжжі родина житло винаймала, та ще й на дев’ятому поверсі. З урахуванням травм Олега добиратися до квартири було вкрай важко, а під час погодинного вимкнення світла, коли не працював ліфт,  взагалі неможливо. Тепер же такі незручності позаду – Олег та його родина отримали ордер і ключі від нової квартири від міськради.

“Це вам на пам’ять від Запорізької міської ради, бажаємо вам тут бути щасливими, жити своє життя, і дякуємо вам за вашу мужність.”

“Враховуючи, що вони не мали свого житла в Запоріжжі, це для нас пріоритет зараз допомагати таким людям, – розповіла секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко, – ми розуміємо, що виклики з житлом для ВПО – це первинна дуже важлива потреба, це базова потреба і нам потрібно над цим працювати. Але коли людина ще втрачає здоров’я виконуючи свій обов’язок із захисту Батьківщини та територіальної цілісності, такі люди мають бути в пріоритеті, як у держави, так і органів місцевої влади.”

Нова квартира має 2 кімнати, облаштовані так, щоб ними було зручно пересуватися на інвалідному візку. Біля оселі облаштовано пандус. Загальна площа помешкання становить 48, житлова – майже 24 квадратних метри.

Нова квартира родини Олега розташована в гуртожитку Хортицького району, але має окремий вхід. Раніше це було нежитлове приміщення, яке можна було використовувати, наприклад, як офіс або склад. Але в міській раді вирішили перетворити це приміщення на житло, яке відповідатиме потребам людей з інвалідністю. На його реконструкцію спрямували кошти міського бюджету. З початку повномасштабного вторгнення вже 10 нежитлових приміщень переобладнали та передали нашим захисникам. І це лише початок, – запевняють в міськраді.

“Такий нежитловий фонд на перших поверхах є дуже зараз актуальним, – впевнена Регіна Харченко. – Реально можливим для адаптації для людей з інвалідністю, маломобільних людей. Тому почали працювати з цим приміщенням, і не тільки з цим, а взагалі, що є в комунальній власності нежитлового сектору на перших поверхах, де можливо облаштувати пандус або якісь зручності переміщення – почали з ними працювати.”

Олег каже, найбільше його бажання нині швидше знову навчитися ходити.  А ще родина мріє про діток.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Запорізькому захиснику вручили ключі від нового житла

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Запорізькому захиснику вручили ключі від нового житла

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua