Для допомоги військовим та їхнім родинам. У Запоріжжі відкрили першу пральню

16 вересня 2024 р. 09:13

16 вересня 2024 р. 09:13


У Запоріжжі дружина військового Валерія Глущенко заснувала першу в місті публічну пральню, основна мета якої — допомогти з побутовими справами військовим та їхнім родинам. За перші майже два місяці роботи, послугами закладу скористались близько двохсот клієнтів.

Про це повідомляє «Суспільне Запоріжжя».

У чому суть

Зазначається, що приміщення оснащене 5 пральними машинами та 4 сушильними. Скористатися ними можна, як у форматі самообслуговування, так і залишити речі адміністратору. Нині основними клієнтами цього закладу є військові та їх родини, розповіла власниця пральні Валерія Глущенко.

"Перш за все — вимога часу. Коли військові повертаються, або з позицій, або просто у відпустку, кожна дружина чи дівчина, стикається з тим, що це величезна купа прання. І це мінімум 3-4 завантаження. І замість того, щоб бути з коханою людиною, просто вимушені займатися якоюсь рутиною", — розповіла Валерія Глущенко.

"Військові до нас приходять, просто віддають речі брудними й за 3 години вони отримують все сухе, чисте, акуратно складене", — додала власниця пральні.

На заснування власної справи Валерія отримала грант для учасників бойових дій та членів їхніх родин у розмірі 500 тисяч гривень.

"Є певні інженерні вимоги до електрики, каналізації. Тому ми 2 місяці тільки шукали приміщення. Плюс інженерні мережі ми деяким чином підлаштовували без себе. І все це я робила ще на 9 місяці вагітності", — згадувала власниця пральні.

За майже два місяці роботи, послугами пральні скористалися вже близько 200 клієнтів, поділилась Валерія.

"Пральня супер цікава локація просто для проведення фотосесій. Бо в Запоріжжі це така цікавинка, і дівчата до нас бігають просто пофоткатись. Я навіть не очікувала, що це буде працювати з цього боку",— розповіла Валерія Глущенко.

Нині підприємиця продовжує розвивати власну справу, однак прагне аби місць з такими послугами у Запоріжжі ставало дедалі більше.

"Я хочу це робити за франшизою. Тобто я хочу упакувати франшизу і залучити інших підприємців, які зможуть мені допомогти інвестиціями. Бо наразі — я перша людина в Запоріжжі, яка здобуває такий досвід", — розповіла Валерія Глущенко.

А що було раніше

Щосереди, з 09:00 до 14:00, в приміщенні Гуляйпільської міської військової адміністрації можна отримати консультації спеціаліста Гуляйпільського відділу Пологівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості.

Реклама

Для допомоги військовим та їхнім родинам. У Запоріжжі відкрили першу пральню

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua