Російський авіаудар по фермерському господарству у Гуляйполі: троє загиблих

16 вересня 2024 р. 09:40

16 вересня 2024 р. 09:40


Вихідними російські війська здійснили подвійний авіаудар по території фермерського господарства в Гуляйпільському районі Запорізької області, внаслідок чого загинули троє працівників та спалахнула масштабна пожежа.

Хто повідомляє: ГУНП в Запорізькій області

В чому суть

14 вересня росіяни атакували Зароріжжя за допомогою коригованих авіаційних бомб (КАБ), які двічі влучили в територію фермерського господарства на Гуляйпільщині. Внаслідок обстрілу на території підприємства виникла пожежа, яка призвела до руйнування господарських споруд та будівлі ферми.

Трагічним наслідком цього нападу стала загибель трьох працівників підприємства віком 41, 59 та 61 рік. Ця втрата підкреслює жорстокість атаки на цивільний об'єкт та її руйнівні наслідки для місцевої громади.

На місце події оперативно прибули поліцейські та рятувальники ДСНС. Правоохоронці розпочали збір доказів воєнних злочинів для відкриття кримінального провадження.

Правова кваліфікація інциденту здійснюється за частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни. Це свідчить про серйозність оцінки даного інциденту з боку українських правоохоронних органів.

Що було раніше

Понад 300 мешканців Запорізької області різних вікових категорій та професій долучилися до щорічного патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Захід став символом вдячності та пам'яті про тих, хто віддав життя за свободу і незалежність України.

Реклама

Російський авіаудар по фермерському господарству у Гуляйполі: троє загиблих

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua