Виставки, місцеві страви, марки від Укрпошти: як святкуватимуть День Бердянська у трьох містах

16 вересня 2024 р. 12:30

16 вересня 2024 р. 12:30


День міста-2024 Бердянськ відсвяткує в трьох містах України

Виставки, місцеві страви, марки від Укрпошти: як святкуватимуть День Бердянська у трьох містах

Уявіть, очерет на бруківці та ціла зграя мартинів – у центрі Львова та десятки медуз у небі на Хрещатику.

А ще – двометрове вишите серце, маяк, рибальська сітка, що ловитиме бажання, капсула часу, варені креветки, смажені бички та соняшникові «поля», телеміст між містами та багато іншого.

Так 17 вересня у релокованому форматі Україна буде відзначати День Бердянська, аби нагадати, що Бердянськ завжди був, є і буде українським містом.

У всіх трьох містах плануються тематичні вікторини, фотозони, майстер-класи, перегляд привітань від відомих людей України.

Тож, 17 вересня у Львові на згадку будемо малювати морський пейзаж в мініатюрі та розписувати шопери.

У Києві разом із Марією Юдіною – тією самою художницею з Бердянська, яка малює квіти на уламках ворожих ракет – створюватимемо круглу картину з безмежно теплим, рідним та улюбленим морем.

А в Запоріжжі відбудеться виставка картин талановитого Космо-Макса — 13-річного бердянського хлопчика Максима Бровченка , картини якого є у Папи Римського та навіть у Валерія Залужного.
Також усі охочі зможуть сфотографуватися на фоні бердянської альтанки і порту, або на фоні літер – як на Приморській площі. Арттерапія, яка буде до вподоби кожному.


У Києві можна буде посмакувати фірмовими бердянськими креветками та бичками. У Львові готують вегетаріанські сети з морськими смаками. А в Запоріжжі бердянські історики розкажуть про справжню історію міста.

Спеціально до цієї події Укрпошта надрукувала тематичну марку, яку гості зможуть наклеїти на свою листівку до близьких людей, що не змогли бути присутніми 17 вересня.

А для тих, хто не зможе доєднатися до події наживо – запланована пряма трансляція, аби бердянці з усіх куточків світу відзначили день рідного міста разом.

Для участі у заходах треба зареєструватися онлайн Фото: скріншот Для участі у заходах треба зареєструватися онлайн


Вхід на заходи безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://linktr.ee/pr.proector

Захід реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри в Україні» (UCBI).

Реклама

Виставки, місцеві страви, марки від Укрпошти: як святкуватимуть День Бердянська у трьох містах

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua