Два тижні змішаного навчання: які успіхи та плани

16 вересня 2024 р. 16:14

16 вересня 2024 р. 16:14


74 школи міста вже протягом 2 тижнів приймають дітей на навчання у змішаному форматі. Один з таких закладів – спеціалізована школа №100. З 1 вересня тут організували навчання як для молодших, так і старших класів. Як проходять уроки у нових реаліях – у матеріалі.

У спеціалізованій школі №100 навчається майже 1150 дітей. З них майже 750 перебувають в місті та погодилися на навчання у змішаному форматі. Освітній процес для них організували у дві зміни в спеціально облаштованому укритті.

“У початковій школі тиждень на тиждень, а в 5-11 класах виходить 2-3 тижні, і тиждень в школі. Перша зміна у нас початкова школа, з 11 години у нас починається друга зміна, там вже з 5 по 11. Але по своїй черзі, – пояснює директор спеціалізованої школи №100 Сергій Доновський. – Укриття у нас 3 кімнати, тому в кожній кімнаті ми зробили по 2 класи. І так стало набагато легше, зручніше, тихіше. І ось таким чином ми наразі і працюємо.”

Капітальний ремонт в укритті школи завершили торік у грудні. Одночасно там може перебувати понад 230 людей. Як розповів директор школи, відключення світла ніяк не впливають на навчальний процес, адже у освітньому закладі є потужні генератори:

“Там зробили підлогу, стіни, там зробили витяжну систему. Побутова, яка постійно працює, вона легенька. І є така професійна, фільтрована система. Ми її вмикаємо на великих перервах для того, щоб провітрилося приміщення. Зроблені були санітарні вузли, їх там не було. Тобто повністю багато чого було зроблено.”

Загалом зі 108 запорізьких шкіл ще у 34 триває дооблаштування укриттів усім необхідним, аби  освітній процес став зручнішим та безпечнішими.

“Зараз 60 укриттів вже використовуються в навчальних закладах, по додатковим навчальним закладам проводяться активно ремонтні роботи, – розповідає секретар Запорізька Міської Ради Регіна Харченко. – Наявні укриття в деяких моментах потребують доопрацювання. Ми кажемо про відповідні спеціальні штори, тому що бачимо, що класів багато, потрібно робити, щоб це було зручно і вчителям і дітям. Закупівлі проведені, і влаштування таких аудіоакустичних штор, такого обладнання буде встановлено в двох навчальних закладах.”

До кінця року планують облаштувати ще 20 укриттів у навчальних закладах. Тож кількість дітей, які здобуватимуть знання у змішаному форматі, суттєво збільшиться.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Два тижні змішаного навчання: які успіхи та плани

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Два тижні змішаного навчання: які успіхи та плани

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua