У Запоріжжі організували свято до Дня фізкультури

16 вересня 2024 р. 16:14

16 вересня 2024 р. 16:14


Щоб створити позитивний настрій, сформувати прагнення бути красивими, сильними та здоровими до Дня фізичної культури та спорту у Хортицькому районі для дітей ВПО організували спортивне свято. Як саме розважали учасників заходу – у матеріалі.

На майданчику Малої гуманітарної академії зібрались учні початкової ланки різних освітніх закладів Хортицького району. Для них дорослі підготували святкову спортивну програму: різноманітні естафети, квести, а також змагання на швидкість, спритність та міцність.

“Нас запросили сьогодні на спортивне свято для діток. Ми залюбки погодились прийти, – ділиться мама першокласниці ЗК «МГА» Анна Хижук. – Ходимо на гімнастику, і старша донька ходить на полотна, так що дуже й дуже за спорт.”

Окрім конкурсів, відзначили й тих, хто вже досяг перших успіхів у спортивному житті району. Серед нагороджених – 13-річний футболіст Євген Квеквескірі. Попри юний вік, хлопець взяв участь у кількох юніорських турнірах України, а також у переможному матчі в Болгарії.

“Займаюсь спортом з 8 років, зараз граю за “Мотор- джуніор”, – ділиться юнак. – Хочу стати відомими футболістом, як Андрій Шевченко.”

Популяризувати спорт та залучати родини до активного дозвілля – один з пріоритетів райадміністрації. Попри брак коштів, в Хортицькому районі планують збудувати різноманітні майданчики, відкрити нові спортивні секції при навчальних закладах, а також виконати ремонти у спортивних школах району.

“І тому підтвердження те, що в нашому парку Національної гвардії України вже розпочинаються роботи із будівництва дитячих і спортивних майданчиків, і відновлення дитячого майданчика загального користування. Це і є робота не на словах, а на ділі,” – ділиться голова Хортицької райадміністрації Сергій Ільченко.

“Тому ми робимо все можливе, аби вже цього року у нас запрацювало якомога більше шкіл у форматі офлайн, – додає перший заступник департаменту освіти та науки ЗМР Віталій Лисенко. – Ми запустили перші дитячі садки, працюємо щомісяця над тим, щоб більше і більше шкіл запустити, і вже у цьому навчальному році діти 145 освітніх закладів сіли за парти й вийшли в офлайн формат.”

З відновленням навчання у режимі офлайн спортивні змагання для дітей організовуватимуть на постійній основі, розповіли у міськраді. Головне, аби маленькі запоріжці, у тому числі й вимушені переселенці, відчували себе щасливими. Тож спортивне життя у місті лише набирає обертів.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

У Запоріжжі організували свято до Дня фізкультури

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

У Запоріжжі організували свято до Дня фізкультури

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua