Молодіжний форум у Запоріжжі: долучатись до громадського життя

16 вересня 2024 р. 17:06

16 вересня 2024 р. 17:06


Активізувати у Запоріжжі молодіжний рух – під таким гаслом цих вихідних пройшов Молодіжний форум. Організатори та запрошені гості ділилися досвідом із учасниками, як долучатися до громадського життя та об’єднуватися навколо корисних і цікавих справ. Які ідеї мають та якими вже є перші кроки у соціальних проєктах, юні активісти  розповіли нашим журналістам.

Міні-майданчики громадських організацій, локації з презентаціями різноманітних культурних та соціальних проєктів, а також головна сцена для ділових і творчих зустрічей. Молодіжний форум демонстрував для молоді велику палітру цікавих ініціатив та напрямків діяльності.

Зокрема, підприємці ділились і власним досвідом, як відкрити бізнес, та кейсами, як розвивати його та досягати цілей. Окрім того, говорили і про залучення до соціально важливих проєктів.

“Ми можемо інтегрувати соціальні проєкти в їхнє повсякденне життя, – впевнені волонтери, – наприклад через програми волонтерства, навчальні ініціативи, або заходи на підтримку екологічної свідомості.”

Ділились своїми напрацюваннями й початківці, учасники місцевих та міжнародних молодіжних програм. Назарій Сторчовий, учасник молодіжного форуму, звернувся до програми “UP SHIFT”, аби більш активно залучати запорізьку молодь до громадської діяльності та волонтерства. І разом із однодумцями розробив курс неформальної волонтерської освіти для школярів старшого віку.

“Наша молодь проходила тренінги з проджект-менеджменту, громадської діяльності та волонтерства, – розповів Назарій Сторчовий, – а під час реалізації вони розбивались по командам і реалізовували свої власні проєкти у громадському світі на різні проблеми: зооволонтерство, ековолонтерство, неформальна освіта, профорієнтація тощо.”

Ще один учасник програми “UP SHIFT” Олексій Александрович представив на форумі настільну гру на історичну тематику. Хлопець, працював над проєктом разом зі своїми друзями, прагнув підвищити інтерес у однолітків до вивчення історії та культури України.

“У рамках “UP SHIFT” ми всією командою створювали цю гру, – ділиться Олексій Александрович. – Хтось займався підбором інформації, хтось дизайном. Учасники будуть вивчати дійсний хід історичних подій, будуть підвищувати свій інтерес до її вивчення. Будуть вивчати історію, а головне – надихатися, творити її власноруч.”

“Сьогодні у нас також працюють більше 15 громадських організацій, які надають послуги для молоді, – розповів ментор міжнародної програми “UP SHIFT” ЮНІСЕФ Юрій Вдовцов. – Це “Червоний хрест”, “Посмішка”, “Голоси дітей”. Вони в ігровій формі розповідають, як можуть долучитися до них у якості волонтерів або стати частиною їхнього ком’юніті.”

У якості хедлайнера на форум запросили відомого українського телеведучого та громадського діяча Олександра Педана. “Побігти не з понеділка, а вже зараз і далі… завжди. Тобто більше рухатися, спілкуватися очно та об’єднуватися навколо спільних справ,” – закликав гість юних учасників форуму. Сам Олександр багато років пропагує здоровий спосіб життя, фізичну культуру та спорт.

“Номер один – це безпека. Номер два – це освіта, номер три – це рухливість, тобто фізична активність, щоб діти рухалися, – каже Олександр Педан, – тому що саме через рух вони позбавляються страху, переживань і так далі. Ну і, звісно, самоврядування, щоб вони об’єднувались заради певної мети, створювали якісь проєкти, які у майбутньому будуть працювати на благо країни.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Молодіжний форум у Запоріжжі: долучатись до громадського життя

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Молодіжний форум у Запоріжжі: долучатись до громадського життя

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua