Бібліохаб для кожного: безбар’єрне спілкування

16 вересня 2024 р. 17:06

16 вересня 2024 р. 17:06


У новому культурному просторі, що відкрився на базі Запорізької інклюзивної бібліотеки, розпочалось театральне життя. Колектив інклюзивного театру “Рівні можливості» представив містянам відзняті ними відеоролики, спільно обговорили представлену проблематику. У матеріалах, зокрема, порушувались теми, з якими зазвичай стикаються люди з інвалідністю у соціумі. Також театрали розповіли містянам про новий творчий сезон, що стартує цієї осені.

“Говорити про ці теми, які обговорюємо ми, дуже важливо, – впевнена головна режисерка інклюзивного театру “Рівні можливості” Маріанна Смбатян. – І не дивлячись на те, що наша команда інклюзивна, тобто частина акторів має інвалідність, все одно ці теми так чи інакше торкаються ледь не кожного з нас. Бо всі ми маємо потреби у тому, щоб бути реалізованими, потрібними, коханими, кохати, позбуватися своїх проблем і так далі. Тобто болі і проблеми персонажів показані для того, щоб ми могли знайти, як людина може вийти з цього – чи не може.”

“У цьому році ми хочемо представити нову виставу, яку зараз готуємо, – ділиться актриса інклюзивного театру “Рівні можливості” Марія Корхова, – якої ще не було, це буде нова комедія, можна так сказати. Суспільство буде наше, і країна буде Україна, але трошки в майбутньому. Але персонажі будуть дуже цікаві та незвичайні. У майбутньому Україна переможе, і це найголовніше, і це буде у нашій виставі теж.”

Восени в інклюзивній бібліотеці планують ще 2 культурні заходи. Це презентація друкованих видань із шрифтом Брайля. Представлять 50 книг різних авторів, розроблених та оформлених за допомогою Українського культурного Фонду. Планують також відкриття виставки картин відомих художників, переведених на тактильну основу.

“Ми плануємо тут використовувати різні методи, різні техніки, і робити різні заходи для того, щоб відкрити цей простір саме для людей із інвалідністю, з обмеженими можливостями, – розповіла заступниця директора «Міська публічна бібліотечна система Запоріжжя» Юлія Шевцова, – і дати їм ще один культурний осередок у нашому місті. Я думаю, він буде найкласнішим, найкрутішим, тому що ми дуже сильно працюємо над цим, і створюємо комфортну атмосферу для всіх мешканців міста Запоріжжя.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Бібліохаб для кожного: безбар’єрне спілкування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Бібліохаб для кожного: безбар’єрне спілкування

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua