Запорізьких рятувальників привітали з професійним святом

17 вересня 2024 р. 16:58

17 вересня 2024 р. 16:58


Їхня професія і до війни була небезпечною, а нині – тим паче. Вони одними з перших прибувають на місця обстрілів та рятують інших, ризикуючи власним життям. 17 вересня в Україні відзначають День рятувальника. З професійним святом привітали працівників ДСНС й у Запоріжжі.

За останні 9 місяців наші рятувальники понад півтори тисячі разів виїжджали на ліквідацію наслідків ворожих обстрілів. В роботі додались й розмінування територій та знищення російських ракет і снарядів. З початком великої війни запорізькі надзвичайники здійснили 8 000 розмінувань та врятували майже 300 людей. Разом з цим виїжджають і на приборкання вогню, зокрема в екосистемах.

“Працюємо сутки на троє, виїжджаємо майже кожні сутки на якісь пожежі, на рятування людей. На вулиці така спека була, в екосистему виїжджали, багато було таких виїздів, – розповідає пожежник-рятувальник ГУ ДСНС у Запорізькій області Юрій Черевко. – На “Гранд Палас” коли прилетіло врятували дівчину з під завалів, витягували її із під плит. Вночі тоді прилетіло і витягували майже три години.”

З нагоди свята співробітникам ДСНС і працівникам аварійно-рятувальних служб вручили нагороди та відзнаки.

“Скільки людей ви врятували розмінувавши нашу територію від ворожих видів озброєння. Сьогодні складно оцінити скільком трагедіям вам вдалося запобігти, тому що ви дбаєте і запобігаєте великій кількості надзвичайних ситуацій,” – вітає рятувальників начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

“Переоцінити вашу працю зараз просто неможливо, тому що окрім того, що ви виконуєте задачі, які бачать всі, ви робите дуже багато роботи, якої, на жаль, люди не бачать, – додає секретар міськради Регіна Харченко. – Але важливість якої не є меншою. Я хочу щиро подякувати вам від всієї запорізької громади, тому що повірте, кожен мешканець бачить вашу роботу.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Запорізьких рятувальників привітали з професійним святом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Запорізьких рятувальників привітали з професійним святом

Джерело: tvmtm.online