В окупованому Бердянську День міста не відзначали

18 вересня 2024 р. 19:57

18 вересня 2024 р. 19:57


Загарбники не спромоглися організувати ніяких урочистостей на День Бердянська, окрім покладання вінків до памʼятників

Та й ті пройшли без анонсу та тільки для обраних колаборантів та їх посіпак з захоплених підприємств та проросійських молодіжних рухів. Зрадники настільки не впевнені у власній безпеці в окупованому місті, що досі бояться бути поряд із звичайними бердянцями.

На питання, чому не було ніяких культурних заходів для мешканців, рашистські боти у місцевих чатах заявляли, що все «з міркувань безпеки» і що поряд йде війна. Але вже ввечері колаборанти заявили, що концерт у міському будинку культури все ж таки буде, але 18 вересня.
Чому 17 вересня робити це було небезпечно, а 18 вересня вже можна, так і не пояснили.

Гауляйтери Тицький та Сауленко на єдиному концерті, який окупанти влаштували 18 вересня Фото: окупаційні телеграм-канали Гауляйтери Тицький та Сауленко на єдиному концерті, який окупанти влаштували 18 вересня

Та й, якщо чесно, населенню окупованого міста все одно. Ці совкові пропагандистські заходи відвідують тільки працівники окупаційних адміністрацій.

Навіть ті "святкові" заходи, які окупанти влаштовували в першій рік майже не збирали охочих через явну вбогість. Ось, наприклад, виступ гурту балалаєчників у 2022 році:

На вільній території День Бердянська 17 вересня, вперше відзначили в трьох містах України. Через окупацію бердянці опинилися у вигнанні, тож атмосферу рідного міста створили у Запоріжжі, Києві та Львові.

Реклама

В окупованому Бердянську День міста не відзначали

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua