Громадська організація збирає кошти на безпечний підземний простір для бердянських дітей у Запоріжжі

18 вересня 2024 р. 20:50

18 вересня 2024 р. 20:50


В Запоріжжі перебуває понад 37 дітей з Бердянська, їм потрібен простір для офлайн занять

Громадська організація збирає кошти на облаштування центру для бердянських дітей

ГО «Жінка майбутнього» хоче залучити 150 000 грн. на створення безпечного простору. В рамках проєкту заплановано дооблаштувати підземний простір у Запоріжжі, де проводитимуться заходи для дітей та їх батьків з Бердянщини, а саме: заняття з підготовки дітей до школи, проведення заходів з арт-терапії, гурток “Робототехніка”. За потребою та бажанням проведення груп самодопомоги для батьків. Заходи є безкоштовні завдяки партнерській підтримці Бердянської багатопрофільної гімназії №2. Саме педагоги гімназії будуть проводити заняття та майстер-класи на волонтерських засадах.

Для майбутнього простору потрібні меблі та устаткування

В Запоріжжі особливістю є те, що місто знаходиться в 30 км. від лінії фронту і в ньому зосереджена велика кількість ВПО з дітьми. За статистичними даними понад 270 000 осіб, з яких понад 5000 бердянців.

Майже всі позашкільні заклади освіти Запорізької області працюють в онлайн форматі, лише деякі гуртки працюють офлайн в безпечних умовах. Наразі з Бердянська у Запоріжжі перебуває 371 дитина , але не всі мають можливість відвідувати гуртки через те, що простори, які вже існують, переповнені або діти звикли до своїх керівників гуртків, які викладали в Бердянську. Локації не відповідають умовам безпеки, відбуваються постійні переривання процесу через постійні тривоги. Не вистачає облаштованих безпечних просторів для дітей різної вікової категорії в підземних приміщеннях для проведення культурно - просвітницьких та навчальних заходів.
Всі придбані меблі, оргтехніку, набори робототехніки бере на баланс Бердянської багатопрофільної гімназії №2, забезпечує їх зберігання та обслуговування.

Як долучитися до допомоги

Зараз вже вдалось зібрати 17 700 грн. За повідомленням організаторів, якщо вдастся зібрати до 22 вересня 33 000 грн, то благодійник надасть на реалізацію проєкту одним траншем 1000 у.о.
Допомогти проєкту можна за цим посиланням !

Реклама

Громадська організація збирає кошти на безпечний підземний простір для бердянських дітей у Запоріжжі

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua