Очільник запорізького комунального підприємства розтратив пів мільйона гривень на купівлі відеокамер

20 вересня 2024 р. 21:22

20 вересня 2024 р. 21:22


У Запоріжжі підозрюють ексочільника одного із комунальних підприємств у розтраті грошей

Судитимуть екскерівника комунального підприємства Запоріжжя, який розтратив майже півмільйона гривень на придбанні камер спостереження. Про це повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення очільник комунального підприємства за результатами проведення процедури публічних закупівель уклав із товариством-переможцем договір на придбання понад 200 камер відеоспостереження на понад 11 мільйонів гривень.

Замовлені відеоприлади повинні були відповідати технічним вимогам тендерної документації, оскільки розраховувались на якісну фіксацію публічного порядку на вулицях обласного центру.

Проте під час доставки екскерівник не перевірив якість та технічні можливості камер, внаслідок чого комунальне підприємство отримало відеокамери з низькими технічними характеристиками та сплатило комерційній структурі зайвих майже пів мільйона гривень.

Наразі вже до бюджету повернули вищевказані збитки.

Раніше ми писали, що у запорізькій колонії налагодили незаконне виробництво металопродукції із залученням ув'язнених. Ще у дві 2022 році посадовець уклав угоду із підприємцем з Дніпра щодо виробництва сталевих відводів для трубопроводів, труб, муфт, гайок та інших виробів ув’язненими. При цьому сировину для виготовлення продукції мав постачати сам підприємець.

Очільник запорізького комунального підприємства розтратив пів мільйона гривень на купівлі відеокамер

Джерело: zprz.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua