Зникає на очах - у Мелітопольському районі через дії окупантів пересихає річка (відео)

17 жовтня 2024 р. 15:58

17 жовтня 2024 р. 15:58


Річка Берда опинилася під загрозою зникнення через надмірний забір води

Чому так могло статися, розповіла еколог, доцент Бердянського державного педагогічного університету Тетяна Шаповалова. Вона виокремлює дві головні ймовірні причини: відсутність дощів і надвеликий забір бердівської води.

«По-перше, мало було дощів і по-друге, відбувається великий забір з Бердосховища. На сьогодні іншого джерела в місті немає. Навантаження колосальне. Місто сидить без води, вода жахлива, технічна. Вочевидь не такі великі запаси, вони (окупаційна влада – ред.) забирають всю воду », – припускає екологиня.

Викладачка наголосила, що Берда відновиться, якщо припинити забирати з неї воду. Поповнення відбувається через підземні джерела та дощі. Скільки потрібно часу на відновлення річки невідомо. Остаточно встановити причини зневоднення науковці зможуть лише особисто, перебуваючи в окупованому Бердянському районі.

Після підриву Каховської ГЕС дніпровська вода в місто не надходить. Окупанти використовують Бердівське водосховище, яке раніше було резервним. Воно має обмежені ресурси, а вода не відповідає стандартам питної.

Раніше ми розповідали, що у Мелітополі окупанти затримали 25-річного хлопця та звинувачують його у підготовці "диверсій на залізниці" .

Зникає на очах - у Мелітопольському районі через дії окупантів пересихає річка (відео)

Джерело: zprz.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua