Оновлення парку: ремонт лавок та спортмайданчик

17 жовтня 2024 р. 18:08

17 жовтня 2024 р. 18:08


У парку Героїв Національної гвардії, що в Хортицькому районі, відремонтують аварійні лавки та тротуари. Найближчим часом там мають розпочатися ремонтні роботи з ліквідації аварійних ділянок. А ще в цій зоні відпочинку планують оновити дитячий та спортивний майданчики. Вони матимуть й інклюзивні елементи. Більше – у матеріалів.

Зламані лавки й подекуди розібрана тротуарна плитка на доріжках – такий вигляд нині має парк Героїв Національної гвардії. Люди, з якими вдалося поспілкуватися, кажуть: часто згадують, яким це місце було раніше. Кажуть, зону відпочинку  потрібно привести до ладу, а ще було б добре, аби на клумбах з’явилися квіти.

“Ми приходимо сюди щодня. Один парк у нас на Бабурці, один, – каже місцева жителька Олімпіада. – Невже не можна землею наповнити клумби? А ми б організували суботники, самі б висадили петунію. Чому лавки поприбирали? Я йду на ринок, хотіла присісти, й інші люди похилого віку йдуть на ринок, – немає лавок, познімали.”

“В парк всєгда прихожу гуляти, і утром, і вечером, зі знайомими, подружками, – ділиться жителька Запоріжжя Надія. – Коли це все зробили, було дуже гарно, а потім і лавки забрали, оце ламають, хто це робе, ми не знаємо. Були мусорні ящики, теж їх немає. Надо, щоб тут чергували, часом бачили, що тут конніца ходе, але це як прогулянка. Должні ж облагораживать, хочеться, щоб все було гарно.”

Загалом цьому парку вже близько півстоліття. В занедбаному стані перебуває з 2016 року. Саме тоді стартувала реконструкція парку в три черги. У 2019 році, в зв’язку з неякісним виконанням ремонтних робіт, з підрядником був розірваний договір, і роботи з оновлення парку були призупинені. І ось цьогоріч стан цієї зони відпочинку знову планують поліпшити. Ремонти на аварійних ділянках розпочнуться найближчим часом.

“Ми розуміємо, що продовжити реконструкцію – це дуже великі кошти, – зазначив в.о. голови Хортицької райадміністрації Сергій Ільченко, – ми зупинилися на ліквідуванні аварійних ділянок. Таких аварійних ділянок в парку близько тридцяти. Рішенням сесії міської ради було виділено кошти, на даний час проходить тендер, і ці ділянки будуть ліквідовані.”

У парку  Героїв Національної гвардії планують відновити доріжки та лавки. Встановлять додатково урни. Також тут оновлять дитячий та спортивний майданчики. Вони матимуть й  інклюзивні елементи.

На ліквідацію аварійних ділянок у парку з міської скарбниці виділено понад 700 тисяч гривень. На оновлення цього дитячого майданчика й інших подібних у Хортицькому районі, спрямують більш ніж півмільйона. Головне, щоб оновлення, які мають відбутися найближчим часом у цьому парку, вберегти від вандалів. З метою протидії вандалізму в цьому парку планують встановити й камери відеоспостереження.

“Це не дешевий напрямок, але… Ми над цим зараз працюємо, – каже Сергій Ільченко, – сподіваюся, що до кінця року декілька камер буде вже працювати в парку.”

Привести  парк до ладу обіцяють до кінця нинішнього року.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Оновлення парку: ремонт лавок та спортмайданчик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Оновлення парку: ремонт лавок та спортмайданчик

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua