На ТОТ Запорізької області гострий дефіцит кваліфікованих медиків. Як це вирішує окупаційна влада

18 жовтня 2024 р. 11:38

18 жовтня 2024 р. 11:38


На тимчасово окупованій території Запорізької області вже давно бракує кваліфікованих медиків, навіть у великих містах, таких як Мелітополь і Бердянськ. Російські пропагандисти намагаються розповідати, як у них все добре з медициною та іншими сферами, але реальна картина зовсім інша.

Про це повідомляє Запорізький центр рослідувань.

У чому суть

Кадровий голод у окупантів спостерігається майже у всіх сферах життя, але особливо в медицині. У кого є можливість та гроші, їздять за медичною допомогою до Сімферополя. Там і лікарі є, і устаткування краще.

Про це під час стріму “Запорізького Центру розслідувань” розповіла голова ГО “Мелітопольська волонтерська група “Патріот”, Ольга Леонтьєва:

«В Мелітополі, як і на всій ТОТ, дуже важко з медициною. Багато лікарів виїхали на підконтрольну Україні територію, або за кордон. Тому місцеві жителі намагаються їздити лікуватися до Криму», – зазначила Ольга Леонтьєва.

Як зауважила О.Леонтьєва, плани окупантів збудувати ще одну лікарню, про яку ми писали раніше, – це лише “розпил” грошей на роботах, адже до неї ще потрібен кваліфікований персонал.

Лікарів-спеціалістів бракує, а ті, що залишилися працювати в окупації, хамлять та не поспішають допомагати хворим. Про це розповідають місцеві в чисельних коментарях в окупаційних телеграм-каналах.

Окупаційна влада, щоб якось розв'язати проблему медичних кадрів (чи удати, що намагається її вирішити), почала залучати медиків до ТОТ Запорізької області за так званими федеральними програмами “Земський лікар” та “Земський фельдшер”. За ними російським лікарям та медичним працівникам виплачують одноразову грошову допомогу.

А що було раніше

Проросійська адміністрація Мелітополя впроваджує нову систему оплати праці для медиків, які залишилися працювати в міських лікарнях.

Реклама

На ТОТ Запорізької області гострий дефіцит кваліфікованих медиків. Як це вирішує окупаційна влада

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua