Релокована у Запоріжжя ГО «Мелітопольщина», виявили крадіжку майна в дитячому центрі. Що сталось

18 жовтня 2024 р. 12:32

18 жовтня 2024 р. 12:32


17 жовтня, у Запоріжжі представники ГО «Мелітопольщина» виявили в «Центрі дитячого розвитку» крадіжку свого майна. Під підозру в крадіжці потрапив орендодавець приміщення.

Про це повідомляє «Ріа-Мелітополь».

У чому суть

Як повідомив Євген Долгий — один із засновників громадської організації, створеної для надання допомоги переселенцям, пропажу обладнання виявила його дружина Вікторія. Вона працює волонтером у «Центрі дитячого розвитку», розташованого у Запоріжжі за адресою пр. Соборний, 193.

«Пропав ноутбук, який нам за грантом передали данці. Телевізор від італійців, керамічні інфрачервоні батареї, комп'ютер. І навіть 5 тисяч гривень зі столу пропали, які дружина мала за оренду заплатити сьогодні. Загальна сума збитків 40 000 грн », – пояснив Євген Долгий.

Постраждалі звернулися в поліцію. Охоронці порядку відреагували оперативно і надіслали наряд, повідомляє Євген Долгий. Після огляду місця злочину поліцейські вивели Вікторію з приміщення і не дозволили забрати з Центру майно громадської організації, що залишилося. Мотивували тим, що це місце злочину. Значить нічого забирати не можна.

«Я думаю, що такі дії поліції пов'язані з тим, що вони дізналися хто власник приміщення. Це чоловік співробітниці Запорізької облпрокуратури. Представники орендодавця приїхали і забарикадувалися всередині приміщення», – розповідає Євген Долгий.

Слідом за заявою Вікторії Долгої про крадіжку майна в поліцію, її чоловік Євген Долгий подав заяву про рейдерське захоплення майна ГО.

« Поки реакції поліції немає. Тому я написав скаргу на бездіяльність поліції. Думаю, що співробітники поліції дали можливість чоловікові співробітниці облпрокуратури винести решту наших речей і обладнання, що залишилися», – каже Євген Долгий.

Також він додає, що власник висуває свою версію. Але насправді цього немає. І в приміщенні зберігалися всі розписки та чеки, що підтверджують оплату оренди.

«Він міг би подати на нас до суду, навіть якби й були борги. Адже це господарські відносини, а не захоплювати приміщення громадської організації», – каже Євген Долгий.

А що було раніше

Мелітопольські переселенці можуть оселитися на Івано-Франківщині, де їм нададуть безкоштовне житло та харчування.

Реклама

Релокована у Запоріжжя ГО «Мелітопольщина», виявили крадіжку майна в дитячому центрі. Що сталось

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua