Окупанти планують арештовувати майно тих, хто виїхав з окупованих територій, за дискредитацію рф

18 жовтня 2024 р. 14:52

18 жовтня 2024 р. 14:52


В росії планують змінити законодавство, щоб спростити процедуру арешту майна тих, хто виїхав з окупованих територій та будь-яким чином негативно висловлюється про країну-агресора

Людей, що залишили окупацію, пропонують штрафувати, а їх майно заарештовувати, якщо «за кордоном вони ведуть діяльність, спрямовану проти інтересів рф». Такі правки до адмінкодексу зараз планують розглядати на росії.

Ними пропонується розповсюдити на тих, хто не знаходиться на контрольованих рф територіях, але має там майно, відповідальність за "поширення у ЗМІ та інтернеті недостовірної суспільно значущої інформації, образу глави держави, чиновників та державних символів, розпалювання ненависті чи ворожнечі, заклики до порушення територіальної цілісності рф, дискредитацію збройних сил, заклики до запровадження обмежувальних заходів проти рф та її громадян". Тобто засудити тепер можуть будь-кого, хто не підтримує загарбницьку війну.

Перш за все зміни в російському законодавстві стосуються громадян рф, але «Сетевые свободы» повідомляють, що ця ініціатива передбачає можливість штрафувати не лише власників російських паспортів, які проживають за кордоном, а й осіб без громадянства, іноземних громадян, а також іноземних юридичних осіб. А це значить, що й громадян України, які виїхали з окупації, але у них там залишилась нерухомість або інше майно.

Нащо країні, яка системно порушує усі можливі норми моралі та права, а також міжнародне законодавство, вдаватись до таких складностей – не зрозуміло. На тимчасово окупованих територіях і так системно та без будь-яких підстав відбирають майно тих, хто виїхав з окупації . Поправки в адмінкодекс лише закріплять це свавілля законодавчо.

Реклама

Окупанти планують арештовувати майно тих, хто виїхав з окупованих територій, за дискредитацію рф

Джерело: primorka.city