Програма соцзахисту населення: матеріальна допомога

18 жовтня 2024 р. 15:54

18 жовтня 2024 р. 15:54


У Запоріжжі триває реалізація Міської комплексної програми соціального захисту населення на 2022-2024 роки. За 9 місяців поточного року різного виду матеріальну допомогу отримали понад 11 тисяч громадян. На це використано близько 75 мільйонів гривень, що становить 66,5% від запланованого на рік.

Гроші спрямували на підтримку соціально незахищених верств населення, а також на потреби і допомогу військовослужбовцям.

“Це в нас особи з числа дітей, осіб з інвалідністю, ветеранів війни та інших вразливих категорій населення, – каже перший заступник начальника департаменту соціального захисту населення ЗМР Юрій Швець. – Спрямовано на це коштів майже 40 млн. грн.. Це саме матеріальна допомога за особистими зверненнями, на лікування та прожиття. Нею скористалися 5,7 тис. осіб. Наступне – адресна цільова допомога, нею скористалися понад 5,1 тис. осіб. І ще у нас є матеріальна допомога особам, у яких пошкоджене житло внаслідок ракетних обстрілів, диверсій тощо, спричинених агресією російської федерації. Це одноразова допомога. У 2024 році було виділено 86 особам, 15 тис. грн. на особу, на це спрямовано 1,3 млн. грн.”

Також допомогу надають мешканцям, житло яких було зруйноване або стало непридатним до проживання внаслідок російської агресії.

“Ця програма була у нас була започаткована на початку минулого року, – пояснив Юрій Швець. – Нею скористалися 442 особи на загальну суму понад 82 млн. грн. Саме за 2024 рік 406 осіб отримали матеріальну допомогу за цією програмою на суму понад 36, 6 млн. грн.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Програма соцзахисту населення: матеріальна допомога

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Програма соцзахисту населення: матеріальна допомога

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua