Замість звалища поїхала на фронт: як волонтери відновили авто для військових

18 жовтня 2024 р. 17:41

18 жовтня 2024 р. 17:41


Чергову автівку передали на фронт для захисників 93-ї бригади. У березні волонтери встановили інсталяцію з понівечених автомобілів у парку Перемоги заради збору коштів на новий транспорт для захисників. Наразі благодійники передали не тільки машину, а й вогнегасники, маскувальні сітки та “кікімори” та різні смаколики. Докладніше – у матеріалі.

Автівку було привезено з Англії та викуплено у інших волонтерів. Її хотіли віддати на автозапчастини, проте волонтери “Ротарі Клуб Запоріжжя-Хортиця” власними силами дали автомобілю друге життя. Переробили майже все: коробку передач, полагодили несправність керма та двигун, гальмівну систему, електрику, встановили світлодіодні лампи, акумулятор та навіть камеру нічного бачення.

“Це вже третій транспортний засіб. Перший був у нас 2 місяці тому, це був мотоцикл “Хакі”, потім “Opel” ми передали, і це вже третій транспортний засіб – джип “Mazda B”, – розповідає чартерний президент клубу “Ротарі клуб Запоріжжя-Хортиця” Богдан Бондаренко. – Частіше ми меншу гуманітарну допомогу передаємо. Наприклад вогнегасники, або там медичні чи психологічні проводимо якісь акції. Багато чого, але не в такому масштабі.”

Благодійники намагаються надати допомогу на різні бойові напрямки та підрозділам. Це може бути від їжі до РЕБів та навіть авто або дронів. Волонтери додають, раніше люди більше донатили, та було легше і швидше зібрати кошти на допомогу.

“Будемо мати надію, що з вашою допомогою суспільство зверне на це увагу. Ми посилили збір – на 16 кіосках встановили таблички. Але, на жаль, збору поки що немає, і все це поки що тільки власними зусиллями, – ділиться пан Богдан. – Потреба є в різних батальйонах, і дотації в них йдуть по різному, і хтось навіть їжі не має.”

Саме ця автівка поїде на Донецький напрямок для 93 бригади “Холодний Яр”, використовуватимуть її військові навіть для евакуації.

“Нові автомобілі потрібні постійно, тому що вони псуються, знищуються. Цей автомобіль буде використовуватися на Бахмутському напрямку, на даний час, далі подивимось, – розповідає військовослужбовець Сергій. – Вивіз піхоти, підвіз спорядження, боєкомплекту, евакуація, тощо.”

Цього місяця планують передати ще 2 мотоцикли з причепом для виконання бойових завдань на тих локаціях, де важко проїхати на габаритних авто. Наразі триває збір коштів на іншу техніку для військових.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Замість звалища поїхала на фронт: як волонтери відновили авто для військових

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Замість звалища поїхала на фронт: як волонтери відновили авто для військових

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua