Робочі місця та благодійність: запорізький пивоварний завод

18 жовтня 2024 р. 17:41

18 жовтня 2024 р. 17:41


Попри війну в Запоріжжі працюють великі та потужні підприємства. Одне з них – пивоварний завод. Тут трудяться понад 300 людей, а ще підприємство допомагає лікарням та надзвичайним службам, відкриває простори психологічного та фізичного розвантаження. Напередодні Дня харчової промисловості завод відвідало керівництво міста. Як виглядає процес пивоваріння – у матеріалі.

Варильне відділення найбільшого пивоварного заводу в Запоріжжі, у спеціальному чані майбутній напій вариться протягом семи-восьми годин. А для того, аби отримати готову пляшку пива, треба почекати два тижні. Відповідає за процес пані Наталія, головна спеціалістка з пивоваріння.

“Будь-яке виробництво пива починається у варильному цеху, такому красивому. Починається з варки сусла, – пояснює пані Наталія. – Це пиво виготовляється з натуральної сировини: солоду, ячменю та хмелю. Солод та ячмінь спочатку подрібнюються, перекачуються з водою у затворні котли, видержуються паузи технологічні. Потім відфільтровуються: тверда частина від рідкої. В рідку додається хміль, кип’ятиться, охолоджується, задаються дріжджі й викачується на бродіння.”

Після цього пиво фільтрують та розливають по пляшках. Фірмові пляшки, до речі, теж виготовляють на заводі, в окремому цеху. З невеликої міцної колби під відповідним тиском та температурою виходить майбутня тара.

Корпорація, до якої входить і Запорізьке підприємство, є великим платником податків. Щорічно перераховує понад 3 млрд. грн. до державного бюджету. Керівництво заводу зазначає: навіть під час широкомасштабної війни намагаються суттєво не скорочувати обсяги виробництва.

“У довоєнний період ми робили десь приблизно 2 мільйони продукції, то зараз ми робимо десь мільйон сімсот, мільйон шістсот. – каже директор пивоварного заводу у Запоріжжі Сергій Васильєв. – Це наш пік був в сезонний місяць. Якщо по об’єму порівняти з нашою максимальною потужністю, ми робимо тільки третину виробництва. Це пов’язано з тими умовами, в яких ми працюємо, це пов’язано не з нашою ефективністю, а з тим, як ми адаптуємось до роботи в таких умовах.”

З нагоди Дня харчової продукції пивоварний завод відвідала секретар міськради Регіна Харченко та відзначила колектив за підтримку громади. На запорізькому підприємстві трудяться понад 300 працівників.

“Це велика система, яка дає можливість людям щодня бути залученими, ходити на роботу, дбати про свої родини, піклуватись про своїх дітей, робити наше місто живим, – зазначила секретар Запорізької міськради Регіна Харченко. – Безумовно, сплачувати податки, як до державного бюджету, так і до місцевого. Крім того, ми розуміємо, що бізнесу складно, і саме інновації, нові прогресивні системи дозволяють бізнесу виживати. Ми побачили приклад того, наскільки важливо запроваджувати автоматизовані системи.”

Нині компанія займається й виготовленням питної води, яку передає благодійникам, лікарням та рятувальникам ДСНС. В подальшому цю воду відвозять і до прифронтових громад. Загалом з початку великої війни на гуманітарні проєкти компанія витратила півмільярда гривень.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Робочі місця та благодійність: запорізький пивоварний завод

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Робочі місця та благодійність: запорізький пивоварний завод

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua