Стало відомо, коли в Запоріжжі планують розпочати опалювальний сезон

19 жовтня 2024 р. 15:57

19 жовтня 2024 р. 15:57


На початку листопада у Запоріжжі, ймовірно, стартує опалювальний сезон 2024/2025. Нині всі об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери технічно на 100% готові до опалювального сезону.

Про це повідомив Віталій Литвиненко, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької обласної державної адміністрації.

Найбільший виклик цьогорічного опалювального сезону – відсутність електроенергії. Ворог пошкодив усі найбільші підстанції «Укренерго» та ДніпроГЕС. Тому готуючись до зими об’єкти критичної інфраструктури забезпечували альтернативними джерелами електроенергії.

Централізоване опалення в регіоні на сьогодні має лише Запоріжжя та Вільнянськ. В останньому працюють три котельні, які забезпечені генераторами й при відсутності світла люди будуть з теплом. В обласному центрі ситуація з альтернативними джерелами електроенергії складніша. Причина – більш потужні, ніж у Вільнянську, теплові мережі.

«Якщо буде відсутнє електропостачання, то залучатимуться генератори або когенераційні установки. Вони за допомогою газу виробляють і тепло, й електроенергію. Міжнародні партнери поставлять нам 14 таких установок потужністю від 0,5 до 2,5 МВт. Також очікуємо постачання генераторів на дві Дніпровські водопровідні станції. Вони будуть встановлені в найкоротший термін після їх отримання», – зазначив Литвиненко.

Нагадаємо, раніше у міській раді Запоріжжя повідомляли, чи готове місто до опалювального сезону в умовах тотального блекауту.

У Запоріжжі відкрили звукову інсталяцію «Дерево пам’яті», — ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі менш ніж за пів року збудували «підземний» сервісний центр: як він виглядає (ФОТО)

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram !

0

Стало відомо, коли в Запоріжжі планують розпочати опалювальний сезон

Джерело: 1news.zp.ua