Нові комбіновані мобільні укриття з’являться у Запоріжжі. Скільки заплановано будівль

21 жовтня 2024 р. 11:00

21 жовтня 2024 р. 11:00


У Запоріжжі посадовці міськради планують встановлення нових комбінованих мобільних укриттів. Відповідне сховище повинно складатися з двох частин — укриття для людей та окремого приміщення під діяльність бізнесу. Перша подібна будівля вже встановлена у середмісті Запоріжжя, на її відкриття знадобилось близько дев'яти місяців.

Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті Запорізької міськради 10 жовтня.

У чому суть

Згідно з документом, такі споруди та прилегла до них територія повинні відповідати Державним будівельним нормам стосовно первинних (мобільних) укриттів комбінованого типу. Також забороняється вносити зміни до конструкції, які можуть знизити захисні властивості сховища.

"Розміщення мобільних укриттів комбінованого типу з захисними властивостями на території міста... є важливим, оскільки не завжди укриття є в найближчій пішій досяжності", — йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Приватний власник будівлі повинен підтримувати укриття у належному стані, аби жителі міста могли використовувати його у разі потреби (наводяться чотири години безперервного перебування людей всередині сховку).

Нові комбіновані мобільні укриття з’являться у Запоріжжі. Скільки заплановано будівль

Щодо розміщення модульних укриттів — виконком міськради пропонує профільним департаментам розробити перелік місць для встановлення подібних архітектурних форм. Потім сам виконком повинен затвердити напрацювання департаментів.

Аби отримати місце для розміщення сховища, приватний бізнес повинен запропонувати найкращу орендну плату в рамках аукціону на державній платформі Prozorro.Продажі. У випадку перемоги на аукціоні, підприємці матимуть змогу встановити та користуватись модульним укриттям.

Витрат з міського бюджету відповідні положення не передбачають. Надалі проєкт-рішення мають внести у порядок денний чергової або позачергової сесії Запорізької міськради.

А що було раніше

В підземному просторі установи в Запоріжжі працюватимуть 20 інспекторів двох сервісних центрів МВС та надаватимуть до 300 послуг на день жителям всієї Запорізької області.

Реклама

Нові комбіновані мобільні укриття з’являться у Запоріжжі. Скільки заплановано будівль

Джерело: gylyajpole.city