Окупанти планують зміну територіального розподілу територій України. Куди перенесуть Мелітополь

21 жовтня 2024 р. 11:27

21 жовтня 2024 р. 11:27


Російські загарбники знову заговорили про зміну територіального розподілу окупованих територій України та адміністративну реформу.

Про це пише «РІА-Мелітополь».

У чому суть

Жителі захопленої території Херсонської області кажуть, що їхнє окупаційне керівництво обговорює майбутню територіальну реформу. Стелу з написом Херсонська і Запорізька області на кордоні областей уже демонтували.

"Нам пояснюють, що Запорізької області як такої не буде. А вся окупована територія від частини Херсонської області і до Бердянська називатиметься Херсонською областю. Усе, що за Бердянськом буде відноситься до Донецької області," — розповідає джерело РІА-Південь в окупації. "Уже сьогодні нас направляють переоформляти документи не в Генічеськ, як це було раніше, а в Якимівку Запорізької області."

Раніше ми повідомляли про те, що так званий глава республіки Крим Сергій Аксьонов запропонував відмовитися від терміна «нові регіони»:

"Це історичні землі Російської імперії. Люди тут завжди вважали себе частиною нашої країни. Радянський Союз тут теж був. Які вони нові? Це російська історія, яка тривала століттями," — заявив Аксьонов, закликаючи називати окуповані території — історичними.

Такі дії російських окупантів свідчать про їхні спроби вкорінитися на захоплених територіях та змінити їх адміністративний устрій, що суперечить міжнародному праву та суверенітету України.

А що було раніше

На тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини росіяни почали формувати мережу «дружинників» з місцевих студентів.

Реклама

Окупанти планують зміну територіального розподілу територій України. Куди перенесуть Мелітополь

Джерело: mltpl.city