Балістикою по дитсадку: наслідки ранкового удару

21 жовтня 2024 р. 17:03

21 жовтня 2024 р. 17:03


Вранці росіяни вдарили балістичною ракетою по території дитсадка у Комунарському районі. Станом на 16:00 відомо про 17 постраждалих. П’ятеро нині отримують медичну допомогу в лікарнях, троє – у тяжкому стані. На жаль, є й загиблі: з-під завалів рятувальники дістали тіло чоловіка. Подробиці – у матеріалі.

Понівечені будинки, дитсадок та гуртожиток. Такі наслідки вранішнього ворожого удару балістикою по житловому кварталу Комунарського району. Більшість свідків застали вибух, коли збиралися на роботу.

“Мабуть, на початку десятої було, дев’ята з чимось, навіть не пам’ятаю. Я на роботу збиралася, мені дитина каже: “Мамо, ракета на Запоріжжя, зачекай”, – згадує місцева жителька Тетяна. – Зазвичай в нас все було добре, але вибух, діти дуже злякалися, у нас потолок осипався. Ми живем через дві вулиці, весь шифер з’їхав, потолок весь в домі осипався, провис, побито все осколками, скло повилітало, ворота повилітали, дверей немає, стінки теж немає…”

Пошкоджені понад 30 будинків, розташовані неподалік дитячого садка, на територію якого влучив ворожий снаряд. Від ударної хвилі в приватному секторі в оселях деформувалися навіть вхідні двері. В самому ж садку вибило понад 100 вікон. Травмувалася уламками скла й завгосп закладу.

“Всі в укриття, дуже швидко все було. Тільки пролунала тривога – і зразу вибух, ми нічого не зрозуміли, – каже директорка дитсадка Світлана Єгорова. – Завгосп трохи постраждала, невелике поранення  голови. Зараз вона в лікарні, їй допомагають, швидка приїхала, все зробили, все як треба.”

“У мене виріс син, йому зараз 52 роки. 1 рік і 7 місяців було йому, коли він сюди до дитсадка прийшов, – ділиться жителька Запоріжжя Ніна. – І онуку 24 роки, в цьому садку був. Балкон відкрився… Жах просто, не те слово.”

Пошкоджена й дев’ятиповерхова будівля гуртожитку. В приміщенні майже не залишилося вцілілих вікон. На місці атаки працюють усі екстрені та комунальні служби. Першочергове завдання Муніципальної аварійної служби – закрити вікна в оселях до настання морозів.

Допомагають тамтешнім й волонтери гуманітарної місії “Проліска-Запоріжжя”. Видають  брезентову плівку, яка на найближчі тижні замінить вибиті вікна.

“Надаємо будівельні матеріали людям, які постраждали після обстрілу. Також надаємо брезент, плівку, екстрені набори за можливості, за потреби, якщо потрібно. Допомагаємо всім чим можемо, – каже волонтер гуманітарної місії “Проліска-Запоріжжя” Андрій Кіяшко. – Це брезент універсальний, він може перекривати вікна, також можливо перекрити дах за потреби. Він не пропускає ні вологу, ні світло, ні вітер, напівутеплюючий варіант.”

Загалом внаслідок російської атаки по обласному центру постраждали майже два десятки людей. Більшість з них отримує медичну допомогу в лікарнях, дехто – в тяжкому стані. Запорізькі правоохоронці збирають докази воєнних злочинів рф. Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Балістикою по дитсадку: наслідки ранкового удару

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Балістикою по дитсадку: наслідки ранкового удару

Джерело: tvmtm.online