“Натхнення Хортиці”: у Запоріжжі вдруге пройшов конкурс народного танцю

22 жовтня 2024 р. 17:45

22 жовтня 2024 р. 17:45


Вже вдруге з початку великої війни Міський Палац дитячої та юнацької творчості влаштовує фестиваль “Натхнення Хортиці” у дистанційному форматі. Цьогоріч до хореографічного конкурсу доєднались як вже знані, так і молоді колективи народного танцю з різних областей України. Детальніше про перебіг фестивалю – у матеріалі.

Понад 40 колективів з 12 областей України взяли участь у цьогорічному конкурсі народного танцю “Натхнення Хортиці”. За першість змагатимуться 17 “Зразкових художніх колективів” та 14 із почесним званням народних. Подавали заяви на єдиний міжрегіональний конкурс народного танцю колективи позашкільних гуртків, учні шкіл а також студенти українських університетів.

“Є і заклади освіти навіть вищої. Є такі колективи, які зараз є студентами, але вони танцюють, починаючи з позашкілля. Є хореографічні вищі заклади, які теж приймають участь, – розповідає директорка Міського Палацу дитячої та юнацької творчості Людмила Маринюк. – Надавали нам відео, і це вже буде оцінювати журі, компетентне журі, саме професіоналізм виконання трюків, костюми українські, саме національні традиції, і саме виконання українського танцю – це в першу чергу.”

Очолила журі харківська балетмейстерка Каріна Островська. У Палаці дитячої та юнацької творчості діляться: дистанційний формат проведення дозволяє залучити як молоді таланти з усієї України, так і досвідчених професіоналів-хореографів до суддівського складу конкурсу.

“В першу чергу це безпечно. По-друге, це те, що розширяються кордони нашого конкурсу, і зараз більш ніж 40 колективів приймають участь у нашому конкурсі, – розповідає пані Людмила. – Багато учасників, і є дуже потужні. Ми зараз уже бачимо дуже потужні виступи, які для журі буде дуже важко оцінити. Я так думаю, що взагалі переможець це вже в тому, що людина знає оцю національну традицію, він вміє танцювати народний український танець.”

Організатори запевняють: змагання єднає поціновувачів хореографічного мистецтва та відкриває для своїх численних учасників нові можливості. До них цьогоріч долучилися понад тисяча учасників з Вінницької, Хмельницької, Одеської, Сумської та інших областей.

А от результати конкурсу “Натхнення Хортиці” за оцінюванням журі учасники дізнаються вже на початку листопада.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

“Натхнення Хортиці”: у Запоріжжі вдруге пройшов конкурс народного танцю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

“Натхнення Хортиці”: у Запоріжжі вдруге пройшов конкурс народного танцю

Джерело: tvmtm.online