Протидія домашньому насильству у Запоріжжі: тренінг для поліцейських

22 жовтня 2024 р. 17:45

22 жовтня 2024 р. 17:45


З початку нинішнього року поліція отримала близько 400 повідомлень щодо домашнього насильства, внаслідок якого постраждали діти – майже 300 з них підтвердились. За словами правоохоронців, кожна третя дитина сама повідомляє про вчинення насильства в родині. Про те, як запобігти та протидіяти домашньому насильству, розповіли працівникам ювенальної поліції та поліцейським офіцерам громад на тренінгу від благодійного фонду “Посмішка ЮА”.

Аби краще зрозуміти, як правильно розказувати малечі про важливі заходи безпеки з протидії насильству в сім’ї, правоохоронці поділились на групи – одні були у ролі дітей, інші – ювенальні поліцейські. Після тренінгу правоохоронці проведуть профілактичні заходи вже для школярів.

“Ми розповідаємо, як правильно взаємодіяти з дітьми різної вікової категорії, і допомагаємо створити фінальний продукт – уроки для дітей різної вікової категорії, молодша школа, середня, і для підлітків, – пояснює спікерка тренінгу “Запобігання домашньому насильству” Наталія Заїкіна. – Якщо ми говоримо про найменших, то в них провідна діяльність сюжетно – рольова гра, починається навчання, вони не будуть просто сидіти і слухати сухі лекції. Краще з маленькою аудиторією робити все через гру, з використанням наукового, відеоматеріалу, мультфільмів, більш старші діти можуть частинку інформаційної лекції прослухати в інтерактивні, вони більш діджеталізовані.”

“Тренінг цей спрямований на те, як працювати з дітьми різної категорії. Нам розповідають, як проводити для них заняття, щоб їм було цікаво, вчора розповіли про деякі платформи для роботи з дітьми, саме онлайн, через телефони, планшети, – розповідає старша інспекторка відділу ювенальної превенції ГУ НП в Запорізькій області Марина Джеглава. – Для них це буде цікаво, оскільки саме з такими дітьми ми працюємо. Тут зібралися наші колеги, є можливість поспілкуватися, обмінятися досвідом, в кого що і як відбувається, дізнатися щось нове для використання в службовій діяльності.”

Також для цього проєкту та тренінгу організатори підготували наліпки з котиком “Сіріус Блек”. Це персонаж з книг про “Гаррі Поттера”. Він навчатиме дітей Правилам дорожнього руху, тому, як відстоювати власні права , як підтримувати своїх друзів і як треба спілкуватися з іншими.

“Сіріус Блек ходить у флікері, навчає дітей носити з собою флікер, тому що це важливо. Тут 2 сенси – це і про правила дорожнього руху і також цей стікер може означати, що “озирнись довкола, можливо люди, які поруч з тобою, потребують твоєї допомоги”, і ти можеш проявити до них якусь підтримку, – розповідає комунікаційна менеджерка проєкту Вікторія Плювака. –  “Підтримка – це круто”, треба підтримувати своїх друзів, допомагати їм і не бути байдужими до інших. “Я вмію говорити ні” – діти можуть стикатися з різними ситуаціями, де вони мають навчитися відстоювати власні кордони.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Протидія домашньому насильству у Запоріжжі: тренінг для поліцейських

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Протидія домашньому насильству у Запоріжжі: тренінг для поліцейських

Джерело: tvmtm.online