Завищили тарифи на 37 тисяч гривень – у Запоріжжі перевірили комунальне підприємство

22 жовтня 2024 р. 21:55

22 жовтня 2024 р. 21:55


У Запорізькому районі комунальне підприємство завищило тарифи на вивезення сміття на 37 тисяч гривень

У Запорізькій області провели позапланову перевірку комунального підприємства, яке надає послуги з вивезення твердих побутових відходів у Запорізькому районі. І виявили там порушення. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

Зазначається, що причиною перевірки стало колективне звернення від споживачів. У ході перевірки виявили порушення законодавства щодо формування та застосування державних регульованих тарифів.

Зокрема, підприємство використовувало економічно необґрунтований тариф, встановлений із порушенням порядку публічного оголошення та застосування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів.

За підсумками перевірки підприємство повернуло споживачам незаконно нараховані 37,03 тисяч гривень. Крім того, на підприємство накладено адміністративно-господарські санкції у розмірі 6,56 тисяч гривень, а відповідальну посадову особу оштрафовано на 2,55 тисяч гривень.

Також підприємству видано припис усунути порушення та провести розрахунок економічно обґрунтованого тарифу, згідно з вимогами чинного законодавства.

Раніше ми писали, що на території заказника у Запорізькій області самовільно заготовлювали сіно і нанесли шкоди державі на мільйон гривень. Інспектори екоінспекції перевіряли територію Новомиколаївської сільської ради. Вдалося виявити декілька порушень вимог природоохоронного законодавства.  Виявили це під час перевірки заказника "Балка Мар'янівська".

Також ми писали, що у Запорізькому районі виявили браконьєра .

Завищили тарифи на 37 тисяч гривень – у Запоріжжі перевірили комунальне підприємство

Джерело: zprz.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua