На Прикарпатті викрили шахраїв, які підробляли документи

26 липня 2024 р. 10:13

26 липня 2024 р. 10:13


Рекламували свої послуги у одній із соціальних мереж, там же і приймали замовлення на виготовлення підробленого продукту.

Про це пише Галка з посиланням на департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

В Івано-Франківській області зловмисники виготовляли підробні документи, зокрема і ті, що видаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ України.

У поле зору Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції потрапила група осіб з Івано-Франківщини, яка займалася виготовленням і збутом фальшивих документів по всій країні.

Незаконною діяльністю спільники займалися безпосередньо за місцем свого проживання, а фальшиві документи пересилали замовникам через засоби поштового зв’язку.

Вартість виготовлення підроблених документів залежала від складності роботи. Процес займав від 5 до 10 днів. Серед підроблених зловмисниками документів – водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, посвідки на постійне проживання, паспорти.

Під час проведення спецоперації оперативники ДВБ у взаємодії з ДСР та слідчими ГСУ Нацполіції провели низку обшуків у кількох областях.

Наразі головним фігурантам слідчі Нацполіції вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Двох фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії щодо документування інших учасників злочину.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

На Прикарпатті викрили шахраїв, які підробляли документи

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua