Відбулася нарада з регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

03 вересня 2024 р. 17:24

03 вересня 2024 р. 17:24


Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної держаної адміністрації Людмили Сірко відбулася нарада з регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Ларисою Підвербецькою, консультантами цієї програми, які працюють у територіальних громадах, фахівцями структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА .

Під час наради обговорювали питання розробки та ефективного впровадження обласного плану заходів на 2024-2026 рр. з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

«Зараз в області триває активна робота над впровадженням послуг психологічної підтримки, яка впроваджується в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? – ініціативи першої леді Олени Зеленської, зокрема, щодо розробки обласного плану заходів. У цей складний час психологічною підтримкою мають бути охоплені усі без винятку категорії населення у кожній громаді», – зазначила Людмила Сірко.

Під час зустрічі йшлося про впровадження заходів національного рівня на регіональному, а також врахування в обласному плані дій важливих пріоритетів місцевого рівня. І задля цього розробляється обласний план заходів на наступні два роки. Мовилося про забезпечення сучасних стандартів якості надання допомоги, створення нових психосоціальних сервісів підтримки у громадах, популяризацію піклування про ментальне здоров’я серед різних категорій населення, напрацювання статистичних даних, необхідних для розробки регіонального плану.

Важливо, що заходи із покращення ментального здоров’я надзвичайно актуальні. Через повномасштабне вторгнення російської федерації та пережиті стреси все більше українців потребують психологічної підтримки. Тому завдання органів виконавчої влади, територіальних громад та громадського сектору зробити все можливе, щоби послуги були якісними, ефективними та доступними.

Відбулася нарада з регіональною координаторкою  Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Відбулася нарада з регіональною координаторкою  Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Відбулася нарада з регіональною координаторкою  Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Джерело: www.golosinfo.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua