На Верховинщині затримали понад 100 чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації та втекти за кордон

03 вересня 2024 р. 21:22

03 вересня 2024 р. 21:22


Цього літа у Верховинському районі Івано-Франківської області спостерігається значне зростання кількості спроб незаконного перетину державного кордону.

За інформацією Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, військовослужбовці Державної прикордонної служби затримали понад 100 чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації та втекти за кордон під виглядом туристів, пише WN .

Про це повідомили в Івано-Франківському центрі комплектування та соціальної підтримки після допису у соцмережах одного із затриманих Миколи Решетняка , який, як вказали в зверненні ТЦК: " «репетує» на сторінці у Фейсбуці, скаржиться на буцімто неправомірну мобілізацію, закликає до максимального репосту".

"Насправді ж, чоловік отримав повістку, підписану начальником Сумського РТЦК та СП, та мав прибути 3 вересня 2024 року на 12.00 до цього територіального центру. Натомість, він відправився у зовсім протилежному напрямку, де 30 серпня і завершив свою карколомну подорож. Проте, посадові особи Верховинського РТЦК та СП дали можливість цьому горе-патріоту схаменутися, виконати свій військовий обов’язок та долучитися до справжніх захисників України. І ось, вже перебуваючи у навчальному центрі, Микола розповідає про свої «поневіряння», «неправомірну мобілізацію» і головне про те, що його у навчальному центрі «змушують проходити навчальну підготовку, хоча він є цивільною особою і ніколи не був військовослужбовцем»! Що ж, сподіваємось що бойовий вишкіл під керівництвом інструкторів, загартованих війною, все ж таки зробить з нього підготовленого бійця, який буде дорожити бойовим побратимством та відкрито усім дивитися в очі і щиро відповідати на питання: «А де був ти, коли ми зупиняли ворога?» ", - йдеться в дописі обласного ЦК та СП.

Івано-Франківський обласний центр комплектування наголошує, що всі дії з мобілізації проводяться відповідно до чинного законодавства України, включаючи Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку", який набув чинності 18 травня 2024 року. Згідно з цим законом, чоловіки віком від 18 до 60 років під час мобілізації зобов'язані постійно мати при собі військово-обліковий документ і пред'являти його на вимогу військовослужбовців ТЦК та СП, поліцейських чи прикордонників.

"Також звертаємося до мешканців Івано-Франківської області з проханням не поспішати поширювати подібні панічні звернення та ставати частиною інформаційної війни проти України" , – закликали в обласному центрі комплектування.

На Верховинщині затримали понад 100 чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації та втекти за кордон

Джерело: westnews.info (Івано-Франківськ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua