Ветеран з Прикарпаття Микола Левкун дебютував на Ukrainian Fashion Week

04 вересня 2024 р. 14:41

04 вересня 2024 р. 14:41


Українські військові з ампутаціями дебютували на Ukrainian Fashion Week, який проходив вперше з початку повномасштабного вторгнення. Серед інших наподіум вийшов прикарпатець, ветеран Нацгвардії Микола Левкун на двох протезах, пише КУРС .

“Важкопоранені Захисники України дебютували на Ukrainian Fashion Week SS25. Підопічні фонду Revived Soldiers Ukraine – Артем Мороз, Максим Єрмохін, Микола Левкун, Дмитро Терещенко та Олександр Кунгуров , – відкрили показ єдиного дизайнера чоловічого одягу на цьогорічному #UFWSS25 Andreas Moskin !” – повідомили на сторінці фонду.

Вишуканий одяг у стилі українського бохо поєднав традиції з сучасним баченням моди та, водночас, став чудовим прикладом того, що мода може бути інструментом діалогу з суспільством.

Воїни, які пройшли протезування з Revived Soldiers Ukraine у США стали частиною не просто показу мод, а важливого проєкту, який продемонстрував незламність духу українського народу та підкреслив важливість підтримки та визнання героїв.

Участь у показі взяв ветеран Микола Левкун з села Боднарів Калуської громади на Івано-Франківщині, пишуть Вікна :

Такі покази мод демонструють, що індустрія все більше відкривається для людей з різноманітними фізичними особливостями, підкреслюючи важливість прийняття і підтримки всіх форм краси. Це не лише допомагає змінити сприйняття суспільства, але й сприяє позитивним змінам у світі моди, роблячи його більш доступним та різноманітним “.

Микола Левкун – ветеран АТО. Родом із села Боднарів Калуського району. У травні 2014 року був направлений на Донбас. Упродовж трьох років служби у загоні мав за плечима понад 10 довготривалих відряджень у військову зону. Під час останнього відрядження вже командував групою спецназу. На завданні вибухнула протипіхотна міна. Гвардійці наклали на обидві кінцівки командира кровоспинні турнікети і 5 кілометрів несли на руках, щоб доставити на «базу». Миколу Левкуна було дислоковано до військово-медичного клінічного центру у Харкові, де впродовж двох місяців він переніс 9 операцій. Врятувати ноги не вдалося.

Відтак Миколою Левкуном заопікувалися волонтери благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine у США . Там боєць лікувався і отримав подвійне протезування.

Ctrl + Enter

Ветеран з Прикарпаття Микола Левкун дебютував на Ukrainian Fashion Week

Ветеран з Прикарпаття Микола Левкун дебютував на Ukrainian Fashion Week

Джерело: kurs.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua