На Прикарпатті викрили корупційну схему в лікарні: директорка та троє підприємців підозрюються у зловживанні службовим становищем

05 вересня 2024 р. 09:29

05 вересня 2024 р. 09:29


Правоохоронці Івано-Франківської області викрили масштабну корупційну схему, до якої були залучені директорка однієї з районних лікарень та троє підприємців

Правоохоронці встановили, що очільниця однієї із районних лікарень налагодила схему одержання неправомірної вигоди від представників фармацевтичних компаній. Слідчі оголосили фігурантам про підозри.

Протиправну діяльність фігурантів задокументували слідчі Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР НПУ,  пише WN .


З'ясувалося, що 42-річна очільниця медичного закладу організувала незаконну схему отримання хабарів від представників фармацевтичних компаній. Вона спеціально дробила предмети закупівель медичних препаратів та засобів для лікарні, щоб обійти процедуру публічних тендерів і укладати прямі договори з «потрібними» постачальниками. За це посадовиця отримувала «відкат» у вигляді неправомірної вигоди.

За даними слідства, протягом року директорка уклала низку договорів з трьома підприємцями, завдяки яким отримала не менше 100 тисяч гривень хабарів.

Слідчі Слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області разом із оперативниками Управління стратегічних розслідувань провели низку обшуків за місцями проживання та роботи підозрюваних. Вони вилучили чорнові записи, оригінали медичних документів, банківські карти, на які переводили кошти, та інші докази протиправної діяльності.

Чотирьом фігурантам оголошено підозри. Директорку лікарні підозрюють за ч. 1, 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди повторно), а трьох підприємців — за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Суд обрав для підозрюваних запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту та особистих зобов’язань. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

На Прикарпатті викрили корупційну схему в лікарні: директорка та троє підприємців підозрюються у зловживанні службовим становищем

Джерело: westnews.info (Івано-Франківськ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua