Мінкульт пропонує внести покупку книжок до програми “Національний кешбек”

07 вересня 2024 р. 02:30

07 вересня 2024 р. 02:30


2 вересня в Україні офіційно стартувала програма «Національний кешбек», за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва.

Міністерство культури та інформаційної політики, комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики та Український інститут книги пропонують включити до переліку кошти на придбання книг та послуги книгарень.

Про це повідомляється на сайті Мінкульту, пише “ Галицький кореспондент “.а. Однак, в переліку послуг та товарів, доступних для кешбеку, відсутні послуги розповсюджувачів книговидавничої продукції (книгарень). Крім того, кошти кешбеку неможливо використати на придбання готових книжок.

Згідно з інформацією, пропозиція внести зміни до базової постанови, доповнивши Перелік кодами МСС:

  • 5942 «Книгарні»;
  • 5192 «Книги, періодичні видання та газети».

“МКІП разом з профільним Комітетом Верховної Ради та УІК наголошують на тому, що підтримка українських книгорозповсюджувачів у рамках експериментального проєкту «Національний кешбек» повинна стати важливою і неодмінною складовою державної політики підтримки цілісного українського культурного продукту”, – наголошують у дописі.

Про програму читайте тут: Купуй українське – отримуй «Національний кешбек»: Кабмін ухвалив програму заохочення до купівлі українських товарів

Мінкульт пропонує внести покупку книжок до програми “Національний кешбек”

Джерело: gk-press.if.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua